Kwalificatie

Nederland naar WK Twenty20

Het Nederlands team heeft zich tijdens een sterk bezet toernooi in Belfast gekwalificeerd voor het WK volgend jaar. Al voordat de laatste wedstrijd (tegen Ierland) is gespeeld. Een uitstekende prestatie.

Het betreft hier het kwalificatietoernooi in het Twenty20, cricket dus. Twenty20 betreft wedstrijden waarin beide partijen slechts één innings van 20 overs spelen, waardoor de totale speelduur iets van 2½ uur bedraagt. Dat maakt deze wedstrijden voor het publiek en voor tv-kijkers zéér aantrekkelijk. Twenty20 wordt pas sinds 2003 gespeeld en is over de hele wereld een groot succes - stadions zitten voller dan ooit.

Dat WK is volgend jaar in Engeland. Laten we hopen dat de Nederlandse tv dit oppakt en ons in de gelegenheid stelt om te kunnen genieten van deze prachtige sport.

Nederlands cricketteam Twenty20

Naschrift: Nederland-Ierland, de finale van het kwalificatietoernooi in Belfast, is verregend; beide landen zijn tot winnaar uitgeroepen. Nederland wordt bij het WK in de groep ingedeeld bij Engeland en Pakistan. Nederland speelt de openingswedstrijd van het toernooi op 5 juni, op Lord's tegen het gastland. Alle toegangskaarten voor het gehele toernooi blijken al uitverkocht.

Reacties

Freek zei…
Laten we inderdaad hopen dat de tv het dan ook laat zien.

Op de openbare netten zie ik het alleen bij de NOS een kans maken. Ook Twenty20 is voor RTL / SBS veel te langdradig.

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid