Nieuw!

Tsk! - The Gasoline Brothers (2009)

The Gasoline Brothers - Tsk!De businessmodellen in de popmuziek veranderen waar je bij staat. Platenmaatschappijen, cd's verkopen, Buma/Stemra, dat is zo 2008, dat is zo ontzettende oude-systematiek, dat werkt niet meer vandaag de dag. Althans, voor enthousiaste creatieve nieuwe bands werkt dat niet meer.

Het oude systeem draaide op het principe dat er iemand bij een platenmaatschappij bereid was om een financieel risico te lopen met beginnende bands. En alleen dan kon zo'n band aan de bak. Tegenwoordig worden er bijna geen cd's meer verkocht, dus geen platenmaatschappij die bereid is om nog in nieuw talent te investeren, bang dat ze zijn dat ze die investering nooit meer terugverdienen.

Maar gelukkig, er zijn tegenwoordig nieuwe media waarmee bands hun publiek kunnen bereiken. The Gasoline Brothers is zo'n band. Voluit maken ze gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt, via sociale netwerken distribueren ze hun muziek. Zo min mogelijk drempels. Het enige doel lijkt om zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om naar hun muziek te luisteren. Want dat is kennelijk de belangrijkste drijfveer.

In 2006 maakten ze hun eerste cd, Hm! Beetje rare titel, maar wel erg lekkere muziek. Goede recensies. Lekker veel publiciteit.

En sinds gisteren is er de opvolger: Tsk! Weer zo'n gekke titel, maar ook weer erg lekkere muziek. Gitaarpop waar je vrolijk van wordt. Lekker tempo, pakkende melodieën, mooie akkoorden, verrassende ritmes. Jongens die met beide benen in 2009 staan, maar die hun popklassiekers goed blijken te kennen. Paul Weller, McCartney, de Kinks, David Byrne, Horslips, ik hoor allerlei echo's van de jaren zestig en zeventig. Erg aangenaam.

Twaalf songs, twaalf pareltjes. Mijn favoriet: Undecided, met een gitaarsolo zoals ik die sinds Reeves Gabrels op Bowie's ...hours uit 1999 niet meer heb gehoord. Het album eindigt met There it Goes (for Koos), speciaal gemaakt voor Gasoline Brothers-fan Koos Moerenhout, onze nationale kampioen wielrennen op de weg. Als Koos daar niet heel hard van gaat fietsen!

De band

Jeff - Jack - Jim - Joe

(Roel, Mathijs, André en Léon)

Mail: info@gasolinebrothers.nl
Blog: http://blog.gasolinebrothers.nl
Web: http://www.gasolinebrothers.nl
Twitter: http://www.twitter.com/gasolinebrother
Last.fm: http://www.last.fm/music/The+Gasoline+Brothers

Foto: Jelmer de Haas

Tracklist:

Psychosomatic Heart Failure - 2-5 Tuesday - Going in Circles - Over me - Watch the Firemen - Undecided - Strange Rules - Lorenza Pellegrini - Tongue-tied - Wonderful and Sad - Same Mistakes - There it Goes (for Koos)

Op de site van de band kun je het album gratis downloaden. Doen!

Fury Noir
Don't follow leaders, watch your parking meters

... en wat een prachtige basgitaar!

Reacties

Martijn zei…
lekker bandje! Als ik ook een bandje mag pluggen dat te goed is om door te breken, dan moet je eens kennismaken met Cloudmachine. Ook hollands met invloeden uit de betere delen van de popgeschiedenis.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve