De basis

Snapt iemand er nog iets van? Over de hele wereld stellen overheden honderden miljarden beschikbaar en de koersen blijven dalen. Bankdirecteuren rollen over elkaar heen om te verklaren dat hun bank nog steeds volledig betrouwbaar is, maar niemand die nog een aandeel wil hebben. Al krijg je geld toe!

Kommer en kwel voor beleggers. "Wat ik nou zo leuk vind aan deze crisis," ving ik vanavond op in de voetbalkantine. "Deze keer zijn de rijke stinkerds de lul en zal het jan-met-de-pet allemaal een biet zijn". Of de kwalificatie "leuk" nou terecht is of niet, opvallend is het wel. Door de eeuwen heen was het altijd het proletariaat dat de échte klappen kreeg. Oorlog, recessie, voedselschaarste. In de voetbalkantine was men overigens unaniem over de kwestie van de Icesave-spaarders: onzin dat hun spaargeld gegarandeerd wordt, linksom of rechtsom, "van onze belastingcenten".

Wouter Bos moet oppassen. De VVD is enthousiast over zijn optreden als crisismanager, en de voetbalkantine heeft zo haar twijfels. Niet bepaald de natuurlijke positionering van een PvdA-leider.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen