Durfkapitaal

Aandelen kopen met geleend geld. Riskant. Denk maar eens aan die LegioLease-drama's, want dat ging ook zo. Aandelen kopen om ze vervolgens weer zo snel mogelijk winst te verkopen. De doelstelling van hedgefondsen.

De Nederlandse staat leent vele miljarden op de kapitaalmarkt en koopt daarmee alle aandelen Fortis Nederland met alles erop en eraan. Wouter Bos aan het hoofd van een hedgefonds - hij durft wél. En hij gaat zich direct te buiten aan shareholder activism, hij gaat zich als aandeelhouder direct mengen in de besturing van de onderneming. De bedrijfsstrategie van Fortis Nederland schiet alle kanten op.

En het is natuurlijk niet een kwestie die alleen maar effecten heeft in Brusselse bestuurskamers en Haagse torentjes. Alles wat de heren bedenken en beslissen heeft directe consequenties voor gewone mensen. Ergens vorige maand namen we afscheid van een collega. Ze verliet ons project om voor Fortis te gaan werken aan één van de vele ABN Amro-integratieprojecten. Afgelopen maandag, na een paar dagen werken, stond ze op straat; project afgeblazen. En nu zal in opdracht van Wellink en Bos dat project weer worden opgepakt?!

Zouden ambtenaren meer verstand hebben van bankieren dan bankiers?

Bos Wellink Capital Management, voor al uw durfkapitaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid