Geklets over dope sucks

Regenjas FranzCunego wint vanmiddag op grandioze wijze voor de derde keer de Ronde van Lombardije. Het wielerseizoen zit erop; de renners gaan in winterslaap om volgend voorjaar weer helemaal fris aan een nieuw seizoen te beginnen.

Het was me het seizoen wel weer. Mooie koersen, maar ook veel dopingperikelen. We hoorden veel over bloedwaarden, epo, laboratoria, cera. En naarmate het seizoen vorderde ging het steeds minder over kopgroepen, demarrages en klassementen. De wielersport houdt grote schoonmaak, de dopingbestrijders boeken succes op succes, maar het effect blijkt averechts. In plaats van waardering en steun voor deze aanpak is er slechts hoon en afkeer.

En dat is jammer. Eindelijk lijkt het tij te keren. Maar met elk nieuw succes neemt de belangstelling voor deze sport verder af. Alle renners zijn verdacht. Dat ze bij controles schoon blijken te zijn betekent in de ogen van het publiek alleen maar dat ze nog niet gepakt zijn. "Want ze gebruiken allemaal", is de algemene mening. Dat is zo unfair voor die renners die zich wél aan de regels houden.

Een paar maanden rust aan het dopingfront komt op dit moment goed uit. En in februari zien we wel weer verder. Tot die tijd gaan we lekker schaatsen. Dat is tenminste een cleane sport. Zeggen ze (suggestieve opmerkingen maken kan ik ook).

Reacties

FritZ zei…
Voor wie het wielrennen echt niet kan missen (renners en volgers) is er altijd nog veldrijden en zesdaagsen.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen