Live Free or Die Hard

Die Hard 4.0

Die Hard 4.0 - Len Wiseman (2007)

Net als in de achtbaan: een trage aanloop, waarin je je afvraagt wanneer het echt gaat beginnen, en dan gaat-ie los. En hij blijft gaan, in een duizelingwekkende vaart word je van links naar rechts geschud, vraag je je af wat er allemaal gebeurt en wat er nog komen gaat. Totdat-ie na wat een eeuwigheid lijkt stilstaat. Even uitblazen met een big smile op je gezicht. En dan wil je nog een keer. Zo ervaar ik deze prima film. Top entertainment voor wie van achtbanen houdt.

Het verhaal is flinterdun, de eendimensionale personages zeggen en doen altijd precies wat je van ze verwacht. Het gaat om de actie, de stunts, de explosies. En die zitten er volop in. Zeer spectaculair, goed bedacht, mooi in beeld gebracht.

yippikayee motherfucker

John McClane kennen we natuurlijk van de eerste drie Die Hardfilms. Hij is wat ouder geworden, maar dat is niet te merken. Hij rent, vloekt, schiet, mept, scheurt in een personenauto, in een vrachtwagen, met een helicopter. Alles gaat kapot. Hij weet van geen ophouden voordat-ie de bad guy te pakken heeft. Gelukkig maar.

Bruce Willis

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem