de kandidatenlijst van de VVD

Gisteren lekte hij voortijdig uit naar de media, de lijst met de kandidaten voor de Tweede Kamer van de VVD. En direct waren de poppen aan het dansen. Arthur Docters Van Leeuwen was not amused met zijn tiende plaats, vijf plaatsen achter Fred (flapdrol) Teeven en schreef woedend een brief aan het partijbestuur waarin hij meldde dat hij zich terugtrekt.

Dat moet een zware tegenvaller zijn voor de partij. Mark Rutte heeft al enkele keren aangegeven dat de VVD er trots op was dat Docters Van Leeuwen erbij zou zijn. Dat gaat dus niet door.

Jelleke Veenema staat nummer vierendertig op de lijst. Wat moeten we daar nu van denken? Haar solo-actie om zich te mengen in de interne strijd om het leidersschap wordt niet echt beloond. Ze wordt afgeserveerd als ongeleid projectiel.

En dan zijn er natuurlijk altijd de zure gezichten van zittende Kamerleden die vinden dat ze te ver naar onderen staan. Daar trekt Mark zich niet zo veel van aan en dat is terecht: vernieuwing van de fractie is belangrijk.

Met Verdonk op twee, Kamp op drie en Teeven op vijf gaat de VVD duidelijk de strijd aan met nieuw-rechts. Het zal in de campagne gaan over vreemdelingenbeleid, justitie en terrorismebestrijding. Niet onbelangrijk, hoor. Maar het maakt duidelijk dat de VVD een conservatieve lijn volgt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management