nieuw-rechts

Van de rechtse politici in Nederland is VVD-minister Verdonk het populairst. Ze kan op meer steun rekenen dan de politici die met eigen partijen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van het tv-programma Nova.

Verdonk, nummer twee op de lijst van de VVD, is voor 42% de favoriete rechtse politicus. Geert Wilders komt daarna met 37%. Marco Pastors, Hilbrand Nawijn, Mat Herben en Joost Eerdmans blijven allen onder de 10%. Van de ondervraagden zegt 21% misschien op nieuw-rechts te gaan stemmen. Zestig procent zal dat zeker niet doen.

bron: NOS Teletekst

“Ik moet dringend mijn campagne uitbreiden. Onbegrijpelijk dat NOVA niet heeft laten onderzoeken hoe Marcus Koperslager bij de kiezer ligt! Want verkijk u niet op deze tussentijdse peilingen: als de landelijke media hun boycot van de Partij voor het Fatsoen binnenkort zullen opgeven, gedwongen door de onstuitbare publieke opinie, dan zullen deze cijfers er ineens heel anders uit gaan zien. De populistische rechtse politici wringen zich in de vreemdste bochten om de gunst van de kiezer te verwerven. Naturalisatiedag, geen nieuwe moskeeën. Maar alleen De Tank staat garant voor de echt creatieve nieuwe ideeën."

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen