Out Now!

Bob Dylan - Modern Times

Sinds gisteren ligt het nieuwe album van Bob Dylan in de winkels: Modern Times. Dylan's tweeëndertigste. De recensies zijn overwegend positief.

Radio 2 was zo vriendelijk om al de hele week liedjes van deze cd te laten horen. Ik was aangenaam verrast, niet alleen vanwege deze geste van de radio, maar ook door wat ik hoorde. Dylan klinkt fris en fruitig. Niks nieuws, revolutionairs, maar gewoon zoals we Dylan al zo lang kennen.

Met Time Out of Mind (1997) en Love and Theft (2001) was hij, na een lange periode waarin hij creatief gezien op een laag pitje stond, weer terug bij waar hij eind jaren zeventig (Street Legal) was gebleven. Deze Modern Times past naadloos bij die vorige twee albums.

Chunks Pitchfork heeft hem al gehoord en berichtte er enthousiast over.

Fury Noir gaat deze cd op zeker aanschaffen.

Reacties

Anoniem zei…
Het is idd een aanrader, voorwaarde is wel dat je natuurlijk van het genre en van Dylans stem (denk rauwe stem na het roken van 10 pakkies zware shag) moet houden.

Het is allemaal ontspannen rock and roll en ballads. Zijn vorige 2 cd's staan bij mij heel hoog en deze maakt de trilogie helemaal af.

Ik heb hem gekocht :-)
Anoniem zei…
Oh ja, nog als aanvulling op Bob zijn stem.....denk ook Scooby Doo op leeftijd. nee, echt waar bij tijden haalt die uit en dan hoor je echt scooby doo....

ik heb prima live opnamen van Ahoy Oktober 2005 voor geinteresseerden. Sowieso is er van Dylan enorm veel bootleg materiaal.
Anoniem zei…
Mooie recensie
http://www.cnn.com/2006/SHOWBIZ/Music/08/29/ew.mus.dylan/index.html

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve