De kop is eraf - het voetbalseizoen 2006/07 is begonnen

Johan Cruyffschaal: Ajax - PSV 3-1

Eindelijk, het voetbalseizoen is begonnen. Ajax wint de Johan Cruyffschaal door PSV met 3-1 te verslaan. Leuke wedstrijd. Ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk was Ajax het meest effectief in het benutten van de kansen. Terechte winnaar.

Hoe staan de ploegen er voor?

PSV

PSV zit in de problemen. Cocu kan het allemaal niet meer belopen, Koné komt maar niet los, evenmin als Farfán. Alex is geen schim meer van de Alex van twee seizoenen geleden. Ooijer wil weg. Daar staat tegenover dat Salcido een versterking is op linksachter. PSV is er niet sterker op geworden. Ronald Koeman gaat een zwaar jaar tegemoet.

Ajax

Ajax heeft Huntelaar en Stam. Die twee steken echt boven de rest uit. Sneijder, Babel, Emanuelson, Maduro, allemaal talentvolle spelers, maar brengen toch niet iets extra's. Met Perez, Rosales en Babel is het toch wel een goed team. Ajax gaat in Nederland meedoen voor het kampioenschap, Europees gezien is het niet goed genoeg.

Feyenoord

Bij Feyenoord hangt het allemaal van Dirk Kuyt af. Als-tie blijft dan zal Feyenoord misschien nog wel bij Ajax en PSV in de buurt kunnen blijven, maar als Dirk weggaat, dan wordt het een heel moeilijk verhaal.

AZ

AZ heeft ambities, maar AZ heeft ook een aantal aderlatingen moeten doen: Perez, Van Galen, Huysegems, Timmer weg. AZ zal het niet redden.

De Prognose van De Regenjas

  1. Ajax
  2. PSV
  3. AZ
  4. Feyenoord

Reacties

FritZ zei…
Plaats 2 tm 4 maakt geen donder uit. De play offs komen er toch weer acheraan.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen