De Oscar Moenstrofee

De tweede speelronde. Opnieuw een hoofdrol voor twee keepers. En voor een ervaren ouwe knakker. We nomineren voor u deze week NEC-doelman Gábor Babos, Willem II-doelman Kenneth Vermeer en Ajax-verdediger Jaap Stam.

Gábor Babos

Gábor BabosDe ervaren keeper van NEC had zaterdag een zware avond in de uitwedstrijd tegen PSV. Hij kreeg er vijf om de oren en dat maakt hij niet vaak mee. Vooral de eerste goal kon hij zichzelf aanrekenen. Hij kreeg een terugspeelbal die hij volkomen verkeerd trapte: in plaats van ver weg schoot hij de bal omhoog en in de richting van zijn eigen doel. En met Lazovic in de buurt liep dat natuurlijk verkeerd af: 1-0. Toen was er pas zes minuten gespeeld en de toon was gezet. Het werd zo wel een erg eenvoudige overwinning voor PSV.

Kenneth Vermeer

Kenneth VermeerVermeer keept dit seizoen bij Willem II. Na twee seizoenen bij Ajax op de bank te hebben gezeten, hij kreeg nauwelijks speelminuten, heeft-ie een nieuwe stap in zijn carrière gemaakt. In Tilburg hadden ze vorig jaar een ernstig keepersprobleem (dat probleem heette Sengier) en ze hopen dat de komst van Kenneth dat probleem oplost. Zaterdagavond bleek dat echter nog niet. Het was alsof de geest van Sengier nog in het zestienmetergebied rondwaarde. Vlak voor rust, bij een 1-0-voorsprong voor Willem II, scoorde Dissels voor Sparta tegen, na buitengewoon paniekerig en onzeker ingrijpen van Vermeer: 1-1. En vlak voor tijd, het stond 2-1 voor Willem II, ging het weer mis. Scrimmage, onoverzichtelijke situatie, wijfelend ingrijpen en daar was de Sparta-gelijkmaker. Willem II lijkt het keepersprobleem nog niet te hebben opgelost.

Jaap Stam

Jaap StamDe laatste bijdrage aan de flaters van deze week komt uit onverwachte hoek. Jaap Stam kennen we als een doorgaans betrouwbare steunpilaar in de achterhoede van Ajax. Maar niet vandaag in de wedstrijd tegen Heerenveen. Jaap verkeek zich grandioos op een verre uittrap van Vandenbussche, kopte opzichtig onder de bal door, waarna Sulejmani vrij voor het doel kon scoren: 0-1. En niet veel later kroop hij door het oog van de naald: binnen de beruchte zestien maakte Stam een duidelijke overtreding, waarvoor de bal dus op de stip had gemoeten. Scheidsrechter Jol was een andere mening toegedaan, anders had het een zeer vervelende middag voor Jaap en Ajax kunnen worden. Mede door die verkeerde beslissing liep het allemaal nog goed af voor de Amsterdammers, 4-1. Maar dus niet dankzij Jaap.

Klik hier voor de stembus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management