Wienerwald

Passau (D)

Sinterklaas in PassauNa het ontbijt maken we een stadswandeling langs de rivier en door het oude centrum. Het is al lekker warm. En het gaat van op en neer. We komen terecht bij een oude kerk, waarnaast een seminarie is gevestigd. Wat opvalt is het grote Sinterklaasbeeld dat naast de ingang staat. Het is hier heel erg katholiek allemaal.

Verder veel kleine winkeltjes, café's, terrasjes.

Om een uur of elf houden we het hier voor gezien, zoeken we de auto op en sturen we verder, richting Oostenrijk. Dat is niet ver meer, Passau ligt immers op de grens. Aan die grens moeten we nog even stoppen om een 10-dagen Autobahn-vignet aan te schaffen. Even opplakken en dan kunnen we verder.

Eichgraben (A)

Een paar uur later staan we voor het hotel Wienerwald, in Eichgraben. Mooi hotel, aan een rustige weg, in een heuvelachtig bebost gebied. De andere gasten in het hotel zijn allemaal Nederlands, en bijna allemaal ouder dan wij. Een bejaardenboel dus. 's Avonds is er entertainment in de bar: Milan, de plaatselijke Vader Abraham, kweelt van achter zijn keyboard de bekendste liedjes van de jaren zestig. Met veel echo.

Hier houden we het wel een weekje uit.

Het hotel wordt met vaste hand geleid door de heer en mevrouw Steinberger. Van die twee maakt mevrouw vanaf de eerste kennismaking de meeste indruk op ons.

Familie Steinberger

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid