De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzDeze week een gemankeerde vijftiende speelronde in de Eredivisie, de speelronde zonder PSV, Ajax, Feyenoord en AZ. Slechts zeven wedstrijden. Beetje flauw allemaal op deze manier. Maar toch viel er nog wel veel te genieten.

Tegelijkertijd is het week 13 in de strijd om de Oscar Moenstrofee. Nominaties deze ronde voor Willem II-doelman Maikel Aerts, Twente-aanvaller Eljero Elia, NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, Heracles-spits Igor Gluscevic en tenslotte Directeur Betaald Voetbal van de KNVB Henk Kesler.


Maikel AertsMaikel Aerts

Maikel is inmiddels een vaste en graaggeziene gast in onze rubriek. Hij is in vorm. Vanmiddag in de uitwedstrijd van zijn Willem II bij Groningen was het weer raak, tot twee maal toe.

Bij de 1-0, een vrije trap van de Groninger Da Silva, ging de doelman faliekant in de fout. Buitengewoon elegant greep hij mis op de zeker niet hard ingespeelde bal. Even later had hij zijn zondagse hoogtepunt. Hij kreeg voor de zoveelste keer een terugspeelbal en wilde deze met een ferme trap naar voren schieten. Daarbij gleed zijn standbeen weg. Cool! De bal rolde zomaar in de voeten van Groningen-spits Nijland. Jammer dat deze zijn vizier niet op scherp had staan. Maar al met al geen geweldige middag voor Maikel.


Eljero Elia

Eljero EliaMaar het zijn niet alleen keepers die blunderen. Ook Twente-aanvaller Elia kan er wat van. Wat te denken van die enorme kans die hij kreeg in de thuiswedstrijd tegen VVV. Hij kreeg, bijna op de doellijn de bal aangespeeld uit een voorzet. Hij hoefde eigenlijk alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten. Dat deed-ie ook wel, maar op zo''n manier dat de bal niet het doel in ging, maar juist terug het veld in stuitte. Hilarisch. En dat bij de stand 1-1! Het had de winnende kunnen, nee, móeten zijn. Nu bleef de gelijke stand op het bord, duur puntverlies voor Twente, de ploeg die zo geroemd wordt vanwege het goede voetbal.


Jelle ten RouwelaarJelle ten Rouwelaar

Keepersfouten blijven leuk, altijd en overal. Ook in Breda. NAC ontving Heerenveen en ging grandioos onderuit; het werd 1-5. De leukste goal van dit volkomen mislukte avondje NAC was de derde van Heerenveen. Een vrije trap van Sulejmani liet Jelle zomaar tussen de benen door in het doel gaan. Lachen. Het was Jelle's avondje niet helemaal, bijna elke keer dat Heerenveen voor zijn doel kwam in de tweede helft was het raak. Volgende keer beter, moeten we maar denken.


Igor GluscevicIgor Gluscevic

Keepersblunders en gemiste kansen wisselen elkaar af. Erg amusant was ook de actie van Heracles-spits Igor Gluscevic in de wedstrijd vanmiddag in en tegen Utrecht. Het stond nog 0-0 toen hij een dot van een kans kreeg. Geheel vrijstaand in de buurt van de penaltystip kreeg hij de bal aangespeeld. Hij had de hoek voor het uitzoeken. En wat deed-ie? Hij maaide volledig over de bal heen. Tot groot vermaak en opluchting van het Utrechtse publiek. Dat hem vroeger ook zo hard toejuichte. Als je zulke kansen blijft missen, dan ga je geen wedstrijd winnen. Het werd vanmiddag dus ook 3-1 voor Utrecht. Heracles gaat het heel zwaar krijgen.


Henk Kesler

Henk KeslerDe politieagenten die het elke week opnieuw mogelijk maken dat er in Nederland gevoetbald kan worden voeren actie. Voor betere arbeidsvoorwaarden. Om hun wensen en eisen kracht bij te zetten kondigden ze acties aan rond de wedstrijden Ajax-PSV en Feyenoord-AZ. Gevolg: burgemeesters durfden het (terecht) niet aan en dus konden deze wedstrijden niet doorgaan. Jammer voor de voetbalfans natuurlijk. Maar goed, zo gaan dat soort dingen. De Directeur Betaald Voetbal van de KNVB zag dat anders: bij een persconferentie trok Henk Kesler enorm fel van leer tegen de agenten, die hij "verwende kereltjes" noemde. Hij adviseerde de minister om deze mannen er vooral geen cent bij te geven. Waar haalt Henk het lef vandaan om zich op deze wijze uit te laten over die grote aantallen politie-mannen en -vrouwen, die zich telkens weer opnieuw inspannen om Henk's bedrijf in business te houden. Kennelijk is Henk zo ver los van de maatschappelijke werkelijkheid dat hij alle gevoel voor proporties uit het oog is verloren. Die verwende kereltjes, dat zijn die voetballers, dat zijn de bobo's die zich menen alles te kunnen veroorloven, omdat ze toevallig iets met dat voetbal te maken hebben. Henk, ga je schamen!


Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Baba O'Riley zei…
Mag ik Henk Kessler nomineren? Er gaan 2 voetbalwedstrijden niet door....moord en brand en dan oproepen om de politie geen extra geld te geven.

Sta niet achter stakingen of het nou van de politie, ns of vuilnisophalers is, maar op deze manier reageren op tv is niet gepast!
Anoniem zei…
Ook ik stem deze week op Henk Kessler. Oliedom wat deze man uitkraamt.
Wie zijn nou de verwende kereltjes? Onze mannen in het blauw op straat of de mannen van Oranje die het onze geliefde bondscoach zo moeilijk maken?
Frans zei…
Jullie hebben helemaal gelijk: deze onbenul uit Zeist verdient de nominatie ten volle!

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid