Mozart en Queen

Sinds de tweede kerstdag schalt de Radio 2 Top-2000 door de huiskamers. Veel muzak, af en toe èchte muziek. Gezellig Nederlands. Met z'n allen aftellen naar Oudjaar, aftellend naar nummer 1, aftellend naar Queen. Iedereen die ik spreek vindt BoRhap een overschat, overbodig, te vaak gehoord, te bombastisch k-lied. En met z'n allen kiezen we dit (bijna) elk jaar weer als ons aller populairste liedje. Queen is kennelijk van ons allemaal; we hebben allemaal een zwak voor Freddie Mercury. Ook voor de liefhebbers van klassieke muziek is BoRhap blijkbaar acceptabel. Van de klassieke componisten is Mozart al jaren de meest populaire. Queen en Mozart gaan heel goed samen. Queen is onaantastbaar, Queen is van ons allemaal, Queen is Nummer 1. Lepus is geen Queen-fan, maar accepteert dit als een fact of life.

Op diezelfde tweede kerstdag doet Wilders van zich spreken. Hij heeft zich geërgerd aan de kersttoespraak van Beatrix. Hij voelt zich persoonlijk aangevallen door de koningin. En dat pikt-ie niet. Hij kondigt een voorstel aan om onze Grondwet te veranderen: de Koningin dient zich voortaan alleen nog maar bezig te houden met linten knippen, als het aan de visionaire leider van de PVV ligt. Moet je net Beatrix voor hebben: die zal heus niet zomaar zonder slag of stoot een stapje terugdoen. Dat heeft nog nooit een Oranje gedaan (erfstadhouder Willem V wordt angstvallig buiten de geschiedenisboekjes gehouden) en dat zal deze Oranje ook niet doen. Geert overspeelt zijn hand - hier zal hij electoraal spijt van krijgen. Want Beatrix is onaantastbaar, de koningin is van ons allemaal, Oranje Boven. Lepus is republikein, maar accepteert dat als een fact of life.

Reacties

Unknown zei…
Mooi gesproken Franz!

FritZ denkt dat met deze actie Geert Wilders voorlopig ook echt tot de oppositiebankjes is veroordeeld. Een kabinet olv Beatrix met Wilders als minister zal er wel niet meer komen.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management