De serieoplichter

Het gebeurde al weer een paar maanden geleden. Onze hele portiek was in rep en roer. Want één van onze alleenstaande buurvrouwen had zich laten inpalmen door een oplichter. Hij zei dat-ie directeur van een vuurwerkevenementenbedrijf was. En dat-ie relaties in de allerhoogste kringen had. Ze zouden samen dit en ze zouden samen dat. De meningen over dit persoon waren verdeeld: de buurvrouw was in de wolken, alle anderen vonden het helemaal niks. Zo was er onder andere crisisberaad bij ons thuis. Hoe moesten we dit aanpakken? Research via internet leverde al snel voldoende argumenten om ook de buurvrouw ervan te overtuigen dat ze met een charlatan van doen had. Aangifte bij de politie, inval in het portiek, geboeid afgevoerd. Spektakel in de Molenwijk. Opgeruimd staat netjes, dachten we allemaal. Nooit meer iets van gehoord.

Tot vanmorgen. Vandaag berichtte het Haarlems Dagblad over een serieoplichter die gisteren voor de Haarlemse rechtbank een jaar gevangenisstraf hoorde eisen. Dat was dus onze vuurwerkevenementsdirecteur. De man wordt omschreven als een zeer geroutineerde serieoplichter. Niet alleen slachtoffers in Haarlem, maar ook in Rotterdam, in Limburg. In Duitsland blijkt hij al eens veroordeeld te zijn. Maar hij ontkent alles.

De man zou het begrepen hebben op alleenstaande vrouwen. Zijn advocaat had daartegen een bijzonder verweer: "Mijnheer is nu eenmaal hetero, en op zoek naar wat warmte en geluk. Natuurlijk val je dan op alleenstaande vrouwen." Heeft ze onze buurvrouw wel eens gezien?

Nou, voor mij staat vast dat-ie hartstikke fout zat. Met zijn mooie praatjes. We horen over twee weken of de rechter dat ook vindt.

Naschrift 15 feb: de rechter vond ook dat-ie fout zat. Gevangenisstraf, één jaar. Net goed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid