The Time of my Life

Dirty DancingDirty Dancing - Beatrix Theater Utrecht

Vandaag naar Utrecht geweest. 's Middags lekker door de stad gewandeld, gewinkeld (schoenen, boeken), terrasjes gezeten. Biertje, wijntje, frietje. Het was natuurlijk buitengewoon lekker weer, dus allemaal zeer aangenaam.

's Avonds naar het Beatrix Theater, voor de voorstelling van Dirty Dancing. Het verhaal van de film uit 1987, nu als musical op de planken gebracht. Groots opgezet, spectaculair gebracht, goed gespeeld. Vooral vrouwen blijken dit mooi te vinden, gelet op de m/v-verhouding in het publiek: ongeveer 20/80.

We hadden zeer goede plaatsen op de twaalfde rij, en konden het dus allemaal prima zien. En er gebeurt erg veel op het podium. Dat komt omdat er buitengewoon veel acteurs en dansers meedoen, soms zijn er wel meer dan twintig tegelijkertijd bezig. De voorstelling verloopt in een slopend hoog tempo, de scènes wisselen elkaar erg snel af. En telkens decorwisselingen natuurlijk. Stemmige filmbeelden op de achtergrond en aan de zijkanten, bewegende vloerdelen, een draaiend podium, kortom: geen moment rust. En er wordt veel gedanst natuurlijk. Dat ziet er prima uit, vooral Johnny Castle (Martin van Bentem) kan er wat van.

Het verhaaltje is natuurlijk flinterdun, maar dat geeft helemaal niks. Leuke avond gehad. Niet écht the time of my life, maar toch ook niks mis mee.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem