Mottig

spinselmotVanmiddag gezien in de Boerhaavewijk: drie metershoge bomen van top tot teen bedekt met allemaal vieze dunne draden als van een spinnenweb. Ook op het gras tussen de bomen. En op de stammen van de bomen krioelde het van allerlei kleine beestjes. Het zag er allemaal zéér onsmakelijk uit. "En de Gemeente doet er helemaal niets aan!", verzuchtte een onthutste wijkbewoner, die zijn dochtertjes uit voorzorg uit de buurt van het plantsoentje probeerde te houden.

Het blijkt het werk van de spinselmot te zijn. Een onooglijk, miezerig insectje, dat in deze tijd van het jaar het jonge blad tot voedsel neemt en het web gebruikt als bescherming tegen vogelvraat. Ingenieus, doch weinig elegant.

De spinselmot is geen bedreiging voor de volksgezondheid. En bestrijden, met chemicaliën dus, is dat in feite wel. Vandaar dat ik begrip kan opbrengen voor het gemeentebeleid om dit maar op zijn beloop te laten. Over een paar weken is het allemaal weer weg. En de boom maakt dan gewoon weer nieuwe blaadjes. Ook die heeft er geen blijvende schade van.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management