Euro 2008

Euro 2008Ook de vier kwartfinales zijn gespeeld. Twaalf van de zestien deelnemende landen zijn al naar huis. We hebben achtentwintig wedstrijden gezien; nog maar drie te gaan. Spanje heeft tot nu alles gewonnen, Duitsland, Turkije en Rusland hebben al een keertje verloren. Drie smaakmakers (Portugal, Kroatië en Nederland) liggen eruit.

Bij drie van de vier kwartfinales moest er een verlenging aan te pas komen, tweemaal zelfs strafschoppen. De krachtsverschillen worden kleiner, ofschoon het scorebordjournalistiek zou zijn om te beweren dat er bij Nederland-Rusland sprake zou zijn van een klein krachtsverschil.

Iedereen kan van iedereen winnen, dat is maar weer gebleken. Elke prognose voor het vervolg is feitelijk gewoon een gok. Turkije, met een lange lijst geschorsten en geblesseerden, lijkt de minste kansen te hebben in hun halve finale tegen Duitsland. Maar verder?

Nog steeds weinig gele en rode kaarten. De nieuwe regel dat mopperen op de scheids, argumenteren met de scheids, theatrale gebaren na een vermeend onjuiste beslissing van de scheids, dat dat allemaal wordt bestraft met een gele kaart blijkt zeer effectief.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen