Cafe Esploso

Het is ongetwijfeld gepaard gegaan met een ontzettende knal. Het gebeurde terwijl we niet thuis waren. Hoogstwaarschijnlijk zo rond kwart voor acht. Ik was in het vliegtuig onderweg naar Parijs, en El ging net de deur uit naar haar werk. In de lift naar beneden kwam ze vast te zitten: stroomstoring. De servicedienst moest eraan te pas komen om haar te ontzetten. Dat ging gelukkig vrij snel. En toen ze vanmiddag thuiskwam trof ze in de keuken een tafereel aan dat een verklaring zou kunnen geven voor die stroomstoring: onze Cafe Invento, het koffiemachientje voor padjes, is volkomen ontploft. Losse onderdelen lagen verspreid door de keuken en de gang; koffieprut op de vloer, de muren, het plafond, het katteneten. En het machientje zelf bevond zich in verregaande staat van plotselinge ontbinding. De ingewanden puilen aan voor- en bovenkant naar buiten. De klap moet enorm geweest zijn. De stuclaag van het plafond is zelfs beschadigd door rondvliegende plastic onderdelen. Wat zullen Bram en Broes geschrokken zijn!

Het machientje hebben we op de kop af acht maanden. Gratis gekregen bij een jaarabonnement op de Margriet. Maar die abonnementsperiode heeft-ie dus niet vol gemaakt.

Ik schrijf een klachtenbrief naar Inventum. Het mag dan wel een fraai vormgegeven apparaat zijn geweest, exploderen kan niet de bedoeling zijn van een stuk huishoudtechniek. Het marketing-motto van Inventum is "veilig en vertrouwd". Nou, dat blijkt!

Reacties

Felix zei…
Of hadden de liftstoring en de koffie-explosie een gezamenlijke oorzaak?

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid