Zinloos rondje

Almelo staat erom bekend dat er nooit wat gebeurt. Een stoplicht springt op rood, een stoplicht springt op groen, enz. Maar vlak Noordwijkerhout ook niet uit! Allebei dorpen binnen rk-enclaves boven de grote rivieren, maar het grote verschil tussen Almelo en Noordwijkerhout is dat er zich in het Zuid-Hollandse bollendorp helemaal geen verkeerslichten bevinden. Geen enkele. Nergens springt er iets op rood of groen. Uniek in Nederland volgens mij, wanneer we waddeneilanden even buiten beschouwing laten.

Het autoverkeer in Noordwijkerhout laat zich bijna vanzelf leiden door een veelheid aan rotondes. Tot op het belachelijke af. De meest onzinnige van deze rotondes bevindt zich aan de zuidoostkant van het dorp. Op de Gieterij (ook qua straatnaamgeving hanteert die gemeente bijzondere uitgangspunten). Dat is een rotonde met slechts twee (!) wegen ernaartoe. De functie van dit ongetwijfeld dure ding is volslagen onduidelijk.

Gieterij, Noordwijkerhout

Reacties

Isis zei…
De functie had heel duidelijk kunnen zijn, maar de desbetreffende kweker (met het grote land) kon het niet met de Gemeente eens worden over de verkoop van (een stuk van zijn land. Hij heeft uiteindelijk wel een stuk verkocht. Aan een bedrijf (zie rechtsonder op de foto).

Er zal dus nooit meer een bruikbare rotonde komen! Maar ach als je lekker aan het racen bent op je fiets, is het wel leuk fietsen!!

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid