de Charisteas-schotel

Gisteravond hebben Franz en El lekker gegeten bij het Griekse restaurant "Parthenon" in Zoetermeer. Samen met Astrid en Arnold, hun kinderen Shannah en Desley en met oma. Afspraak stond oorspronkelijk al voor de eerste Paasdag, maar vanwege allerlei redenen - waar Franz nu even niet nader op ingaat - moest er een nieuwe datum worden gevonden.
Eerst 's middags bij Arnold thuis naar Nederland-Australië gekeken. Teleurstellend. Daarna naar het restaurant. Het gespreksthema aan tafel was, hoe kan het ook anders in dat gezelschap: voetbal. Franz kent geen fanatiekere Ajax-fans dan Arnold en Desley. De Ajax/Griekenland-connecties zijn legio (de échte Godenzonen zijn natuurlijk Anastasiou, Charisteas, Machlas) en de kaart leverde al voldoende stof voor een grondige inhoudelijke discussie omtrent de kwaliteiten van een echt goede voetballer op. Franz bepaalde uiteindelijk zijn keuze op voorgerecht nummer 8 (het rugnummer van Cocu) en hoofdgerecht 54 (de eerste keer dat West-Duitsland wereldkampioen werd). Dat leidde ertoe dat hij een garnalencocktail kreeg geserveerd, gevolgd door een filet van ossenhaas. Kon slechter. In het restaurant stond een klein tv'tje aan, waarop eerst Brazilië - Nieuw-Zeeland werd vertoond, en later de finale van het EK-21, Nederland - Oekraïne. Het tv'tje was te klein en stond te ver weg om te kunnen volgen wat er allemaal gebeurde. Maar vooral Arnold was erg geïnteresseerd in de effectiveit van Huntelaar. Gelukkig voor hem kwam Kostas af en toe de tussenstand melden. Na de koffie, vlak voor rust, snel terug naar Arnold's huis om daar de tweede helft te kunnen zien. De sfeer zat er goed in.
Franz vraagt zich af of de enthousiaste Griek die ons bediende, Kostas, dezelfde Kostas is die vijftien jaar geleden in het restaurant Delphi in Delft werkte. Leuke vent.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve