in kilt

Je zou het niet verwachten bij de tropische omstandigheden van zaterdagmiddag, maar er was sprake van een beetje Schotland in Ermelo. Uitgedost in kilt heeft Franz zich buitengewoon druk gemaakt bij wat genoemd wordt Highland Games. Onder leiding van Bram (die al voor de lunch de kwaliteit van de whisky permanent in het oog hield) en Ivo (een boomlange kale krachtpatser) hebben we onze kracht en vaardigheid gemeten bij diverse meer of minder traditionele Schotse bezigheden, waaraan vooral veel boomstammen en ijzeren objecten te pas kwamen: darten met boomstammen, hoefijzerwerpen, kogelslingeren. Drie uur lang werden we afgemat; Franz moest vooral bij de boomstamestafette tot het gaatje gaan.

De vraag is natuurlijk altijd: wat zit er onder die kilt? Spelleider Bram bracht El in verlegenheid - toen ze deze belangrijke vraag stelde, kreeg ze als antwoord "voel maar even".

Bij de prijsuitreiking (sommigen dachten dat Bram een spraakgebrek had, maar Franz had zo zijn eigen gedachten bij diens dubbele tong) werd Michel terecht gehuldigd als Ab Ovo's beste Highlander.

Reacties

Anoniem zei…
Ja Frans, dat was inderdaad een inspannende middag. Zelf heb ik vooral genoten van de door Bram gepresenteerde zogenaamde Staphorster Variant van het kogelstoten, waarbij de overige teamleden een soort van menselijk vangnet moesten vormen voor de werper.
Overigens wil ik je twijfel over Bram wel enigzins proberen weg te nemen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat Bram zich tot op dit niveau heeft teruggeknokt na een TIA. De fysiotherapeuten gaven hem in eerste instantie voldoende herstelvooruitzichten, dat hij hoogstens z'n eigen boterhammen weer zou kunnen smeren. Z'n fijne motoriek (waaronder die van z'n tong) zijn echter niet meer op het oude nivo gekomen.
Ik heb in ieder geval genoten van z'n gevoel voor humor.

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve