De Oscar Moenstrofee (European Special)

Regenjas FranzDit weekeinde geen competitievoetbal in de Eredivisie, maar EK-kwalificaties. Voor dit keer gaat de Oscar Moenstrofee internationaal, en staan we helemaal in het teken van Euro 2008. Maar toch wel met een Nederlands tintje. We nomineren voor u deze week: Ryan Babel, bondscoach Marco van Basten en de Estse verdediger Taavi Rahn.

Ryan Babel

Ryan Babel

Ryan zou in de basis starten bij Nederland in de belangrijke uitwedstrijd tegen Roemenië. Maar Ryan startte niet. Vanwege een akkefietje. Hij versliep zich op de dag van de wedstrijd. En de bondscoach nam een disciplinaire maatregel: Ryan moest vanaf het begin op de bank zitten. Kinderachtig? Ach.

Marco van Basten

Marco van BastenHet spel van het Nederlands elftal is al tijden niet om aan te zien. Wanneer hebben de mannen voor het laatst een ècht goede pot gespeeld? Maar tot nu toe waren de resultaten oké. En met die reactie pareerde Marco van Basten dus ook alle kritiek. Maar na de terechte maar tevens ontluisterende nederlaag tegen het zwakke Roemenië gaat dat argument niet meer op. Het spelpeil benadert het niveau België, Cyprus, Albanië. Nederland is nog allerminst zeker van kwalificatie voor Euro 2008. Komt het allemaal nog goed?

Taavi Rahn

Taavi Rahn

Taavi hoe, zult u vragen. Taavi Rahn dus. Centrale verdediger bij Estland. En maker van een van de mooiste kopgoals die ik ooit heb gezien: van buiten de zestien, snoeihard, buiten bereik van de keeper, via de paal binnen. Gisteren in de de wedstrijd Engeland-Estland. Maar dat werd toch 3-0, zult u zeggen. Ja, dat klopt. Taavi scoorde ook in het eigen doel! Op een zelden vertoonde wijze.

Klik hier voor de stembus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management