Hollandia Tours (niet) Best

Stel je voor: je gaat met een geheel verzorgde busvakantie naar Spanje. En onderweg, ergens diep in Zuid-Frankrijk, tijdens een korte stop komt je vrouw te vallen en breekt ze haar heup. De buschauffeur belt een ambulance. Twintig minuten later is die ter plaatse. Inmiddels heeft de chauffeur, al die tijd onrustig op zijn horloge kijkend, jouw koffer en die van je vrouw uitgeladen. Wanneer je vrouw in de ambulance ligt om afgevoerd te worden naar een ziekenhuis in de buurt vraagt de chauffeur nog quasi belangstellend "gaat het allemaal?". Dan stapt-ie in en rijdt de bus verder naar de Costa Brava.

Daar zit je dan. In een vreemd land, waar je de taal niet kent. Waar je heg noch steg kent. Eerst naar het ene ziekenhuis, een paar uur later naar een ander. En al die tijd vraag je je maar af: wat moet ik doen?

Dit overkwam mijn vader afgelopen maandag. Op reis met Hollandia Tours uit Best. Volkomen aan zijn lot overgelaten in Frankrijk. Incommunicado.

's Avonds dringt het tot hem door dat hij hulp nodig heeft. Hij moet op de een of andere manier het thuisfront informeren, maar hoe? Goede raad is duur. Hij lukt hem met handen en voeten om het ziekenhuispersoneel duidelijk te maken dat hij naar Nederland moet bellen. En dat mag. Pas met dat telefoontje komt er van alles op gang. Familie wordt geïnformeerd, ANWB-alarmcentrale, reisverzekering, ziektekostenverzekering.

De 9-daagse excursiereis naar de Costa Brava werd geheel verzorgd door Hollandia Tours uit Best in samenwerking met ITC Reisclub. En Hollandia Tours bemoeit zich er niet mee. "Die mensen waren niet bij ons verzekerd, dus wij doen ook helemaal niets voor ze", is hun reactie. Schandalig! Al hadden ze alleen maar de kleine moeite genomen om de thuisblijvers te informeren dat er iets goed mis was. Maar zelfs dat niet.

Nadat de chauffeur vrolijk zwaaiend afscheid nam van de ambulance, balend van de onverwachte vertraging, en opgelucht dat hij zijn reis kon voortzetten, heeft Hollandia Tours uit Best helemaal niets meer van zich laten horen. Geen enkel blijk van interesse in de ernstige situatie van hun reisgasten. Geen enkel teken van zorg voor het welzijn van hun cliënten.

Hollandia Tours is niet best. Zwak uitgedrukt.

Reacties

Ellie zei…
Toeval bestaat niet, maar mijn collega haar ouders hebben dezelfde reis gedaan en zijn gisteren thuis gekomen en waren zeer ontevreden.

Het is een reis voor ouderen (zeggen ze) en niets was goed geregeld: een man die zijn koffer kwijt was - o zei de buschauffeur, die brengt de volgende bus wel weer mee. Maar al met al geen koffer.

In het hotel geen ruimte om te douchen en een heel diep ligbad, dus er waren mensen die konden zich niet lekker wassen. Uren in de rij staan voor een of ander stom klein beeldje, wat dan weer niet doorgankelijk bleek voor rolstoelers en rollators en noem maar op.

Kortom een reis om je te ergeren.
Anoniem zei…
Tijdens een dagtocht voor ouderen (mijn schoonmoeder) met van die leuke verkoopmethoden voor kookpannen, blijkt achteraf dat Hollandia Toers hier ook een vinger in de pap heeft. De pannen worden verkocht voor 400 euro, na thuiskomst blijkt op de ingesloten rekening dat er een GRATIS reis van Hollandia Toers aan vast zit voor de somma van 299 euro. Dus die pannen hebben een waarde van 100 euro. Op de site van Hollandia Toers wordt deze reis mits geboekt voor 1 november a.s. aangeboden voor 199 euro. Een zichzelf respecterende reisorganisatie werkt zeker niet mee aan dit soort verkoop praktijken. Het bovernstaande zegt meer over dit soort oplichters praktijken waar organisaties aan mee doen, dan over de naiviteit van ouderen die hier in trappen.
Franz zei…
Hollandia Tours is overduidelijk geen "zichzelf respecterende reisorganisatie". Het enige waar ze opuit zijn is mensen geld uit de zak troggelen. Dat doen ze heel doortrapt.
Anoniem zei…
Ja wij zijn ook eens geweest en zijn bedonderd, door de aankoop van pannen. Deze hebben wij binne 8 dagen weer afgezegd.
Nooit meer met ITS of collega touroperator. Dikke oplichters zijn het en ouderen mensen willen vaak voor een dubbeltje op de eerste rij. Jammer Ik ga nu alleen nog met www.zonzoekersreizen op pad.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen