De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzNa een vervelende onderbreking voor allerlei vage EK-kwalificatiewedstrijden zijn we dit weekeinde gelukkig weer vol frisse moed doorgegaan met de enige echte Mickey Mouse-competitie. Op een enkele uitzondering na slechte wedstrijden, weinig doelpunten. De kwaliteit van het interlandvoetbal slaat over naar de competitie. We nomineren deze week Utrecht-keeper Franck Grandel, NEC-aanvaller Worm en de kersverse interim-coach van Ajax Adrie Koster.

Franck Grandel

Franck GrandelHoe bedroevend het spelniveau van Utrecht ook mag zijn, wanneer Franck het doel verdedigt, dan valt er immer veel te genieten. Het "grandelletje" is inmiddels gemeengoed op de Nederlandse velden. Vanmiddag in de wedstrijd tegen Roda liet hij zich weer van zijn beste kant zien: een vrije trap van Bodor liet hij zomaar voorbijgaan, terwijl hij hem toch makkelijk had kunnen pakken. Indien de Oscar Moenstrofee een oeuvreprijs zou kennen, dan had Franck hem al hoog en breed op zak, denken wij.

Rutger Worm

Rutger WormHet wil dit seizoen nog niet lekker vlotten met de ploeg uit Nijmegen. Ze scoren veel te weinig, waardoor ze dus ook niet veel punten halen. Gisteren mochten ze in de ArenA tegen het dolende Ajax. En al vroeg in de wedstrijd mocht NEC een penalty nemen, na een overtreding van Heitinga. Rutger zou dit varkentje wel even wassen. Hij schoot veel te zacht in, waarop Stekelenburg de bal kon pakken. Weg kans. In het verdere verloop van de wedstrijd werd het niks meer met de ambitieuze Rutger, en hij werd ook vrij vroeg gewisseld. Als NEC ooit in Amsterdam van Ajax had kunnen winnen, dan was het deze keer geweest. Jammer, Rutger.

Adrie Koster

Adrie KosterNa het plotselinge vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea (we hebben hier nauwelijks afscheid van hem kunnen nemen), heeft Ajax Adrie Koster benoemt tot hoofdcoach voor de rest van het seizoen. Daarna komt er iemand anders, zeiden ze erbij. Da's lekker om te weten voor Adrie. Zat gisteren voor het eerst als hoofdcoach op de bank, in de wedstrijd van Ajax tegen het NEC van collegacoach Mario Been. Allebei coaches van het niveau Excelsior, moeten we maar denken. Adrie zette de lijn Ten Cate moeiteloos door, dat wil zeggen, de Europalijn van Ten Cate kunnen we nu ook wekelijks in de Eredivisie verwachten. 0-0, met de beste kansen voor de bezoekers. Na afloop wilde een gedeelte van het Ajaxpubliek verhaal halen bij het bestuur. Hoe lang zal het duren voordat hun woede zich op de technisch-directeur Van Geel en de hoofdcoach zal richten? Adrie is niet te benijden.

Klik hier voor de stembus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management