De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzDit weekend was het de tiende speelronde in de Eredivisie en de achtste ronde voor onze Oscar Moenstrofee. Er begint een duidelijke tekening in de strijd te komen: de top-3 maakt zich los van een grote middengroep en onderin is er ook al een gaatje geslagen. Dit weekeinde weer drie welverdiende nominaties: Sparta-middenvelder Ayodele Adeleye, AZ-trainer Louis van Gaal en Roda-verdediger Pa-Modou Kah.

Ayodele Adeleye

Ayodele AdeleyeSparta is de enige ploeg in de betaalde voetbal die nog niet heeft gewonnen. De Rotterdamse supporters morren: ze zijn hard aan Winnetou. Gisteren gingen ze op bezoek bij Rotterdamse buurman Excelsior. En tot vlak voor tijd zag het er prima uit voor Sparta: 3-2 vóór, geen vuiltje aan de lucht. Ergens in de buurt van de middenlijn maakte Sparta-verdediger Ayodele Adelye een volkomen onnodige zware overtreding. Tweede gele kaart, dus rood. Verder met tien man. En vanaf toen was alsnog het hek van de dam en werd Sparta overlopen. Excelsior scoorde nog twee keer: 4-3.

Weer staat Sparta met lege handen. En op laatste plaats op de ranglijst. Gaat dat nog goedkomen?

Louis van Gaal

Louis van Gaal: ben ik nou zo slim? AZ begon moeizaam aan het seizoen. Ze staan inmiddels al negen punten achter op de top-3. Maar het spel wordt wel steeds beter; die gaan nog wel stijgen op de ranglijst. Coach Van Gaal in de wolken. In alle vrolijkheid vergat de 56-jarige coach even dat hij geen achttien meer is. De trainer brak vrijdag in Amsterdam op de jaarlijkse reünie van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding zijn enkel en kuitbeen toen hij een demonstratie polsstokhoogspringen gaf. Hij mag een paar weken in het gips. Tijdens de wedstrijd AZ-NEC gaf hij vanuit een skybox met behulp van een portofoon zijn aanwijzingen aan de bank. Zouden ze geen gsm's hebben? Al met al geen handige actie van Louis.

Pa-Modou Kah

Pa-Modou Kah: Ik heb nooit ergens spijt van.

Vanmiddag Ajax-Roda. En de Limburgse mannen zijn niet voor niks dat hele eind met de bus uit Kerkrade gekomen: ze willen winnen! Althans, zo denkt onze grote vriend Kah erover. Twee meter zoveel, breed, een indrukwekkende verschijning. Pa-Modou gaat er voor! En die wil om te winnen ging bij hem héél ver. Wanneer Suárez vlak voor rust Ajax naar een 2-1-voorsprong kopt, wordt-ie heel boos. Vooral boos op zijn eigen keeper Castro, die volgens Kah die voorzet had moeten pakken. Met verhitte koppen staan de ploeggenoten tegenover elkaar; het hele stadion en alle tv-kijkers kunnen zien hoe Pa-Modou zijn keeper de huid vol scheldt. Gênant. Scheidsrechter Jol moest eraan te pas komen om de boel te sussen. En het hielp Roda niet: Ajax won uiteindelijk geflatteerd met 4-2. Jammer voor Pa.

Klik hier voor de stembus.

Reacties

Freek zei…
Geen nominatie voor Jan Kromkamp? De verdediger hielp zijn club weer eens aan een nederlaag.

Ook geen nominatie voor Erik Nevland? De aanvaller kreeg tegen Vitesse maar liefst 5 open kansen en miste ze allemaal.

En geen nominatie voor doelman Vermeer van Willem II. Hij stond vrijdagavond twee keer erg opzichtig heel ver voor zijn doel en zorgde zo voor de twee tegengoals. Weg drie punten voor Willem II.

Ik vind de punten voor deze drie eerder verdiend dan voor de genomineerden. Zwakke selectie van De Regenjas dit keer.

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem