De skippybal

Een gezin in Borculo heeft op zolder een wespennest zo groot als een skippybal gevonden. Het abnormaal grote nest had een omtrek van bijna een meter. Zo opent een artikeltje in de Volkskrant.

SkippybalIn deze twee zinnen krijgen we twee aanwijzingen omtrent de afmetingen van dit wespennest: het is zo groot als een skippybal én de omtrek is bijna een meter. Skippyballen zijn er in verschillende afmetingen. Volgens wikipedia kan de diameter variëren van 45 tot 66 cm. Als we er nu vanuit gaan dat we hier te maken hebben met de kleinste variant van de skippybal, 45 cm dus, dan is de omtrek van deze bal π * 0,45 = 1,41 m. Dat is dus aanzienlijk meer dan "bijna een meter". Ik neem graag aan dat het Borculose gezin een buitengewoon groot wespennest heeft aangetroffen op hun zolder, maar juist dan wil ik precies weten hoe groot dat wespennest was. Met deze informatie kan ik niet veel.

Reacties

FritZ zei…
Scorebordjournalistiek zou Van Gaal dit noemen.
Die term was toch van Adriaanse?
Felix zei…
De bal is genoemd naar Skippy de boskangoeroe, maar dat klopt ook al niet.
Martijn zei…
Volgens Hart van Nederland had het nest een doorsnede van bijna een meter. Dat is dan wel weer een heel grote skippybal.
FritZ zei…
Van Gaal, Adriaanse: 1 pot nat

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen