De skippybal

Een gezin in Borculo heeft op zolder een wespennest zo groot als een skippybal gevonden. Het abnormaal grote nest had een omtrek van bijna een meter. Zo opent een artikeltje in de Volkskrant.

SkippybalIn deze twee zinnen krijgen we twee aanwijzingen omtrent de afmetingen van dit wespennest: het is zo groot als een skippybal én de omtrek is bijna een meter. Skippyballen zijn er in verschillende afmetingen. Volgens wikipedia kan de diameter variëren van 45 tot 66 cm. Als we er nu vanuit gaan dat we hier te maken hebben met de kleinste variant van de skippybal, 45 cm dus, dan is de omtrek van deze bal π * 0,45 = 1,41 m. Dat is dus aanzienlijk meer dan "bijna een meter". Ik neem graag aan dat het Borculose gezin een buitengewoon groot wespennest heeft aangetroffen op hun zolder, maar juist dan wil ik precies weten hoe groot dat wespennest was. Met deze informatie kan ik niet veel.

Reacties

Freek zei…
Scorebordjournalistiek zou Van Gaal dit noemen.
Frans zei…
Die term was toch van Adriaanse?
Felix zei…
De bal is genoemd naar Skippy de boskangoeroe, maar dat klopt ook al niet.
Anoniem zei…
Volgens Hart van Nederland had het nest een doorsnede van bijna een meter. Dat is dan wel weer een heel grote skippybal.
Freek zei…
Van Gaal, Adriaanse: 1 pot nat
Anoniem zei…
De skippybal is wel zeker vernoemd naar de kangoeroe skippy. Als fabrikant van de mega skippyballen ( skippyballen voor volwassenen 80 cm 100cm 120cm met handvat)zochten we een makkelijker uit spreeken populaire naam omdat kangoeroebal niet voor iedereen makkelijk uitspreek naar is te langdradig.
Met de groeten van KITT.
kitt2000velp. Richard.

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid