Fatsoen 2.0 Deluxe

Ir. Marcus KoperslagerHoe vreemd kan het gaan in het politieke leven van een Koperslager. Na de zeer teleurstellende en feitelijk onfatsoenlijke verkiezingsuitslag van november 2006 leek het pleit beslecht. De ingenieur hing zijn brandweerhelm aan de wilgen; hij gaf de pijp aan maarten.

Maar nu blijkt dat er welbeschouwd helemaal geen reden is voor een dergelijke rigoureuze stap. Er waait een nieuwe frisse politieke wind door Nederland: de oude politiek heeft helemaal afgedaan, de tijd voor 2.0 is aangebroken!

We staan aan de vooravond van niets minder dan een revolutie. En Koperslager zou Koperslager niet zijn als hij hierbij niet (bijna) voorop zou gaan. In navolging, maar dan beter, van Trots op Nederland presenteert hij bij deze vol trots zijn Fatsoen 2.0 Deluxe. Nieuwe politiek is leuk, nieuwe politiek is slim, nieuwe politiek is niet langer van die uitvreters in Den Haag, nee, Fatsoen 2.0 Deluxe brengt het nieuwe politieke fatsoen bij u thuis. Gewoon via het internet. En daar hoeft u helemaal niets voor te doen.

Werkelijke democratie betekent dat het volk regeert. Wég met die onfatsoenlijke zakkenvullers van de oude politiek. Die maken er al jarenlang een zootje van en lossen geen enkel probleem op. Criminaliteit tiert welig, files verstoppen ons land als nooit tevoren, het zeewater steigt ons tot de lippen, om over het aanstaande kampioenschap van PSV nog maar te zwijgen. U en ik weten wat er aan mankeert. Want u en ik komen echt onder de mensen, de fatsoenlijke mensen wel te verstaan, en als u en ik dan maar de handen ineen zouden slaan dan zullen we het fatsoen weer terugbrengen waar het hoort: op straat, thuis, in de kantoren en op de scholen, bij de politie en de brandweer, in de zorg en in het leger.

U kunt hier uw ideeën en oplossingen kwijt. Nou is het natuurlijk niet helemaal de bedoeling dat het gehele volk regeert, want we moeten eerlijk zijn, in dat volk huizen ook onfatsoenlijke mensen, met onfatsoenlijke ideeën. En om nu alle macht aan het volk te geven, dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Ik bedoel maar, een nieuw communistisch experiment, dat wil natuurlijk niemand. En het heet Fatsoen 2.0 Deluxe, dus daarom zijn er precies twee spelregels aan verbonden:

  1. deelname is voorbehouden aan alle fatsoenlijke Nederlanders. Dus niet voor mensen met een buitenlands paspoort, niet voor zigeuners, mohammedanen, eventueel andere mensen met een strafblad, homo's, vakbondsleden of mensen die al lid zijn van oude-politieke partij, en niet voor Ajax- en PSV-supporters natuurlijk.
  2. alle bijdragen zullen op bruikbaarheid worden beoordeeld en op thema worden gegroepeerd door een fatsoenlijke wijze man, die bij wijze van spreken fatsoen kan ruiken op meer dan een kilometer afstand. Deze zware taak zal ik vanzelfsprekend op mij nemen.

Laat die oude politiek de borst maar nat maken: ruim baan voor Fatsoen 2.0 Deluxe!

Reacties

Anoniem zei…
Geert Wilders
Waterstofperoxide gratis verkrijgbaar op iedere straathoek

Geld
De gulden moet weer terug. Ik wil weer kunnen zeggen: Een knaak voor die aardappelen, en daar ben ik trots op.

Gemeenten
Buitenlandse gemeenten moeten uitgezet worden.

Goochelen
Hans Kazan moet geholpen worden, want hij had vroeger altijd zo'n mooi programma op de televisie.

Horeca
Zou gewoon weer met een K geschreven moeten worden. Horeka! ziet er toch meteen veel leuker uit? Zeker in de zin: Eureka een horeka gelegenheid!

Indentificatie
Iedereen die nog eens indentificatie zegt, moet per onmiddelijk naar Drenthe worden gedeporteerd

Jacht
Iedereen zou er een moeten hebben

Kane
Kane is een band waar geen Nederlander trots op is of trots op kan zijn, zelfs de moeder van Dinand niet. Ik stel voor om deze band te ontbinden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zal op zijn minst getracht moeten worden deze band te weren op podia die subsidie van de Staat ontvangen.

NAVO
Dit programma moet van de buis af. elke dag propaganda van de linkse kerk op tv van mijn belastingcenten.

NOVA
Nederland moet hier per direct uit stappen. De NOVA kost ons alleen maar geld. Geld dat we ook kunnen gebruiken om onze eigen welstand op te krikken in plaats van uit naam van de NOVA in andere landen oorlog te voeren waardoor er steeds meer vluchtelingen naar dit land komen, die dan ook weer allemaal willen meeëten.

Schubbekutveen
Moet opgericht worden

SMS
Verbod op SMS'en. De taalverloedering kwam door de allochtonen maar ook een beetje door alle Nederlanders met een mobiele telefoon. Het gebruik van SMS gaat gepaard met vreemdsoortig taalgebruik.

•Het kan een SMS-duim veroorzaken
•Veel relaties lopen op de klippen door SMS geflirt
•Bedrijven smeren je contracten aan wanneer je ergens een keer op gereageerd heb
•Slecht voor onze taalontwikkeling
•Mensen SMS'en terwijl ze fietsen en dat is gevaarlijk

Zee
De regels voor vaartuigen op zee zijn simpel: niet links, niet rechts maar rechtdoor! Hou Zee!

Ruimteschepen
Ik besef dat er door veel mensen lacherig over wordt gedaan, maar er is steeds meer bewijs dat wij geregeld in contact komen met ruimteschepen. De financiering van de landingsbaan nabij het binnenhof moet transparanter.

Kurk
Kurk is ontzettend nuttig, milieuvriendelijk, goedkoop en veelzijdig basismateriaal dat in Nederland veel meer gebruikt zou kunnen worden, zoals dat nu al in Portugal gebeurd. Nederland zou het in tal van sectoren kunnen inzetten: ik denk specifiek aan in het ondewijs, in de zorg en natuurlijk vooral bij Defensie.

Yab-Yum
Nergens worden betere plannen gemaakt dan in de jacuzzi van Yab-Yum. Onder het genot van champagne en een Thaise Masseuse wordt wetgeving beter dan waar ook gemaakt. Daarom pleit ik voor heropening van deze sociëteit.
Isis zei…
Marcus, ben blij dat je weer terug bent!!

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid