Putting out Fire

Groningen - Ajax afgelast

Groningen-AjaxDe ontknoping van de voetbalcompetitie nadert. PSV is vandaag nog geen kampioen geworden. Twee redenen. Ten eerste: ze wonnen zelf niet van Twente. En ten tweede: de wedstrijd Groningen-Ajax werd afgelast, zodat Ajax geen puntverlies kon leiden.

Het afgelasten van die wedstrijd in de Euroborg was natuurlijk het verhaal van de dag. Supporters hadden duizenden en nog eens duizenden rollen toiletpapier mee naar binnen genomen in het stadion. En op de een of andere manier ontstond er brand. Hetgeen leidde tot een zeer gevaarlijke toestand voor de toeschouwers op de volgepakte tribunes. Rook, vuur, paniek, gewonden. Geen geschikte entourage voor een potje voetbal.

Competitievervalsing? Ik denk het niet. PSV heeft alles in eigen hand. Ze moeten a.s. zondag niet verliezen, dan zijn ze gewoon kampioen. Ajax zal wel gaan zeuren dat er onvoldoende gelegenheid is op de kalender om een nieuwe datum voor Groningen-Ajax vast te stellen, dat dit nooit had mogen gebeuren, dat het de verantwoordelijkheid was van Groningen en dat het dus een reglementaire 0-3 zou moeten worden, maar daar trappen wij niet in natuurlijk. Gewoon spelen die wedstrijd.

Hooliganisme? Denk het wel. De recherche gaat met de camerabeelden uit het stadion onderzoeken of er mensen op de tribune zaten die onaanvaardbare risico's hebben genomen met vuur. Ik ga er maar even van uit dat toiletpapier niet tot zelfontbranding kan overgaan, al is dat alleen al voor mijn eigen gemoedsrust. Wanneer ze die gast of gasten kunnen identificeren en vinden, laat ze dan maar een flinke douw krijgen.

Jammer? Ook. Voetbal is een leuk spelletje om naar te kijken. Maar op deze manier is er niet veel lol aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid