Eén keer schieten

One Shot - Tin Machine

Youtube blijkt een bijna onuitputtelijke bron te zijn van allerlei heel bijzondere filmpjes. Op zoek naar eventuele beelden van Tin Machine's optreden in Parijs -nog niet gevonden overigens-, vond ik een video van Tin Machine waarvan ik het bestaan niet kende: One Shot.

Van het tweede Tin Machine-album (1991) waren al twee singles verschenen: Baby Universal en You Belong in Rock 'N' Roll. Allebei in zo'n fraai rond blik. Op de planning stond nog een derde single. Maar nadat Bowie de stekker uit het Tin Machine-project had getrokken, kwam die single er nooit meer. Althans, niet in het Verenigd Koninkrijk; in sommige Europese landen kwam de single wel uit, maar zonder veel succes. De video en de alternative take van One Shot gingen op de plank. En liggen daar dus nog stof te vergaren.

Maar dan is daar Youtube. Geweldig!

Bowie in een groen pak!

Op de live-beelden, gemaakt tijdens de It's My Life-tour van Tin Machine, zien we als extra gitarist Eric Schermerhorn. Die opnames lijken te zijn gemaakt op LAX, de luchthaven van Los Angeles. Maar laat je niet bedotten door de beelden: de muziek is niet live, maar komt uit de studio.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management