Terug naar Oegstgeest

CorpusWe hadden nog een afspraak staan uit juli vorig jaar: een bezoek aan Corpus 'reis door de mens' in Oegstgeest. De poging van toen was mislukt, we hadden ons niet tevoren aangemeld-en dat moet wel- en Liz was pas zeven terwijl de minimumleeftijd voor toegang acht jaar is.

Liz had daarna nog maar één reden om acht jaar te worden, een doel dat ze afgelopen week bereikte. Het hernieuwde bezoek was al lang vooraf gepland en vanmiddag was het dan zover. Om kwart voor twee meldden we ons bij de kassa voor onze reis door de mens die om kwart over twee begon.

Die reis bestaat uit twee gedeelten: eerst een audio-visuele rondleiding, daarna een veel speelsere vrije ontdekkingstocht. Het audio-visuele gedeelte is volledig geregisseerd, tot op de seconde. Onze groep (#35) vertrok om 14:18.30' -na een akoestisch signaal- met een roltrap naar de knie. En vijfenvijftig minuten en veertien seconden later verliet onze groep de hersenen. Een hele reis in het donker, langs allerlei monitoren, licht- en geluidseffecten, 3D-films. Veel techniek, en alles werkte. We hadden allemaal oortjes op en onderweg gaf Edwin Rutte duidelijk uitleg. Over spieren, bloed, het ontstaan van leven, over de spijsvertering, over longen, lever, nieren, zintuigen, alles kwam voorbij.

Het tweede gedeelte is een vrije wandeling langs diverse zwaar gesponsorde afdelingen. Ziektekostenverzekeraars, fabrikanten van vitaminepreparaten en geneesmiddelen, leveranciers van home-trainers, allemaal probeerden ze duidelijk te maken hoe belangrijk hun producten en diensten zijn voor het welzijn van de mens. Ik heb zelden zoveel goede en welgemeende gezondheidsadviezen gekregen als tijdens deze wandeling. Duurde al met al ook ongeveer een uur.

Het hele bezoek was erg leuk. Het meest indrukwekkend vond ik het uitzicht over de duinstreek vanaf de koffiecorner op de zesde etage: het hele gebied van Den Haag tot Zandvoort lag aan mijn voeten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management