De Oscar Moenstrofee

Ook dit weekeinde werd er weer vol overgave en enthousiasme gestreden om de zo fel begeerde Oscar Moenstrofee.

Maar de jury is streng. De Regenjas vond slechts twee bijdragen kwalitatief voldoende om in aanmerking te komen voor de weekprijs.

Twee punten zijn er voor de zo sympathieke Gijs Luirink van AZ. Met een buitengewoon knappe manuele actie in de eigen zestien veroorzaakte hij al vroeg in de thuiswedstrijd tegen Twente een strafschop. Die vroege achterstand zette de toon in het duel. AZ liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Diep in de tweede helft moest Gijs zeer zwaar geblesseerd naar de kant, en omdat AZ al drie keer gewisseld had mocht er geen vervanger komen. En met tien man lukte daarna toen wel, wat daarvoor met elf niet lukte: AZ kwam nog op gelijke hoogte. Geen lekkere wedstrijd voor Gijs. Zijn dag vol rampspoed eindigde in het ziekenhuis. Van harte beterschap, Gijs.

Maar de weekprijs gaat deze keer naar Rotterdam. Henk Timmer verkeek zich, voor de tweede keer binnen drie dagen, op een vrije trap. Die bal had er natuurlijk nooit in gemogen, vond ook trainer Erwin Koeman na de wedstrijd. "Ik dacht dat Theo hem zou wegkoppen", was de zwakke verontschuldiging van de aarzelende doelman. Met zo'n actie breng je natuurlijk geen vertrouwen terug in het team. De Regenjas denkt dat Henk binnenkort op de bank mag plaatsnemen. Als troost zijn de drie punten deze week voor Henk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management