La Bocca della Verità

Rome, bezienswaardigheden, tips

In de linkermuur van de kerk Santa Maria in Cosmedin in Rome bevindt zich de Bocca della Verità (de mond van de waarheid). Het is een groot antiek putdeksel, waarschijnlijk nog van voor de 4de eeuw voor Chr. Het putdeksel heeft de vorm van een gezicht en stelt de god Oceanus voor. De Bocca della Verità weegt dertienhonderd kilogram. Oorspronkelijk stond het ding tegen de kerkgevel en in 1632 kreeg het zijn huidige plaats. In de middeleeuwen ging het verhaal dat het deksel leugenaars ontmaskerde. Als men een eed moest afleggen, moest men de hand in de opengesperde mond steken, als men loog sloeg de steen genadeloos toe en beet de hand af.

Zou Paul Vance ooit in Rome zijn geweest?

Bij ons hangt een mooie prent van de Bocca della Verità aan de wand. Dat houd je scherp.

Reacties

Anoniem zei…
Dus je weet het wel!!!!!!
Felix zei…
Ik wilde Mirjam laten schrikken toen we in Rome waren, op dezelfde manier als Gregory Peck Audrey Hepburn liet schrikken in Roman Holiday. Hij stak z'n arm in het gat, haalde het terug, zonder hand (die verborgen in de mouw zat). Maar er stond een erg lange rij. Bovendien had ik geen lange mouwen.
Isis zei…
Wil net zeggen, Franz, maar mijn lief was me voor: je vergeet bij de tip te vermelden dat de rijen voor de Bocca della Verità héél lang zijn!! ;-)

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen