Living with a lie

Paul Vance niet overleden

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Paul Vance, de schrijver van de tekst van het liedje “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini”, is overleden aan longkanker. Paul Vance schreef het liedje in 1960 voor Brian Hyland waardoor de tekstschrijver in één klap bekend werd. Paul Vance zou 68 jaar zijn geworden.

Naar nu bekend is gemaakt betreft het hier een bijzonder geval van persoonsverwisseling. De man die is overleden heet inderdaad Paul Vance. Hij heeft zijn leven lang tegen zijn echtgenote volgehouden dat hij dat beroemde liedje heeft geschreven. Vandaar ook het persbericht na zijn overlijden. Maar zijn naamgenoot, de echte schrijver van het liedje, heeft daarop verklaard dat hij nog springlevend is.

Hier is iemand postuum van een voetstuk gevallen.

Reacties

Felix zei…
Dat doet me denken aan een sketch van De mannen van de radio, dat jaren geleden, als voorloper van Radio Bergeijk in het programma De avonden van de Vpro werd uitgezonden. Een link naar die sketch: Louis van Gaal.
Anoniem zei…
Ik ben blij dat Felix nogmaals aandacht schenkt aan deze grote misstand. En voor het grote publiek is het goed om te weten dat de échte Winston Bogarde dus blank is.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management