I didn't expect you

Hidden Tracks

Ik had vandaag Robbie Williams's I've Been Expecting You in de cd-speler. Niks bijzonders, zou je zeggen. Toen de cd aan het eind was, liet ik hem gewoon staan; ik ging de hond uitlaten.

Toen ik thuiskwam hoorde ik ineens een liedje, een liedje dat ik niet kende. Onmiskenbaar Robbie Williams. Wat wil het geval: op de cd blijken twee zogenaamde hidden tracks te staan. Volgens het hoesje heeft de cd 12 liedjes. Het laatste is "These Dreams". En ook volgens het hoesje duurt These Dreams 5:08. Maar volgens mijn computer duurt track 12 iets langer, namelijk 31:24. Ergens in die ruim zesentwintig minuten stilte staan dus nog twee niet gedocumenteerde liedjes. Een beetje zoeken op het internet leerde me dat het gaat om "Stand Your Ground" en "Stalker's Day Off".

Ik vraag me af, waar heeft dat nu voor nodig?

Reacties

Anoniem zei…
De cd erna heeft dat ook. Was een trend in de jaren 90 om hidden tracks erop te zetten. Heeft idd geen zin en belangrijker vind het ook gruwelijk irritant....
Babs zei…
Ik heb ook een paar cd's met hidden tracks. Vroeger kwam het ook op elpee's voor trouwens, maar daar was niet veel ruimte voor in die laatste paar groeven.
Felix zei…
Heet dat niet ghost-track? Volgens mij kan de stilte voor zo'n ghost-track aanvangt extreem lang duren, omdat een stilte tussen nummers als pauze geprogrammeerd kan worden, dwz. geen ruimte van de cd in beslag neemt.
Sharkroom101 zei…
Ik ben het geheel met Jaap eens, Kwalitatief Uitermate IRRITANT (en dus Teleurstellend)!!
Niet alleen in de 90's kwam het voor, de CD 'Beloved One' van Lou Rhodes (2006) heeft
het ook! Verder een schitterende CD. Het laatste prachtige nummer Why geeft na 4 minuten
stilte nog het nummer Deep, een soort slaapliedje.
Enige remedie: Track splitsen met Audacity en 'no problemo' meer!!

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve