Lef!

Het verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid

De PvdA durft: 12 miljard bezuinigen. Als het aan de PvdA ligt zal de rijksoverheid 12 miljard anders gaan uitgeven. Dat is bijna 800 euro per Nederlander per jaar. Niet dat dat tot belastingverlaging zal leiden, nee, door te bezuinigen wordt geld vrijgemaakt voor die sectoren die dat hard nodig hebben: zorg, wonen, onderwijs en werkgelegenheid. Drastische maatregelen - dapper. Eindelijk een verkiezingsprogramma waarin echte keuzes worden gemaakt: waterschappen opheffen, geen JSF-straaljagers, minder rijksambtenaren.

CDA en VVD vinden het maar niks. "De middeninkomens worden te zwaar aangepakt" en "de hervormingen van de laatste jaren worden in de waagschaal gezet". Gezeur. De PvdA maakt met dit programma duidelijk dat het niet de "partij van het potverteren is". Duidelijke keuzes, prioriteit voor de kwaliteit van onze samenleving. Niet voor de bestuurders, niet voor de persoonlijke belangen van de managers van onze maatschappij. We zijn een rijk land, en van die rijkdom moet iedereen de vruchten kunnen plukken.

De PvdA toont lef.

Reacties

Anoniem zei…
Lef? Lef toon je door met lastenverlichting iedereen te laten profiteren en niet door om te buigen. En zo het geld in sectoren te laten vloeien waar door semi-privaat/publieke belangen er meer managers zijn dan andere sectoren.

Populaire posts van deze blog

Over congressen en vliegtuigen

IJzeren Poort

Flatten the curve