De Oscar Moenstrofee

De vijfde speelronde in de Eredivisie bracht ons weer veel mooie momenten. Veel spelers doen opvallend hun best om hoog in de punten voor onze trofee te geraken.

De Regenjas heeft voor u deze week drie spelers geselecteerd.

Zo is daar onze vriend Stefan Postma, de ongelukkige keeper van ADO Den Haag. In de 57e minuut van de wedstrijd tegen PSV kwam hij zijn doel uit om de doorgebroken aanvaller van PSV Arouna Koné af te stoppen. Bij het duel dat volgde kwam het been van Postma hard in aanraking met het been van Koné. Daarbij brak de doelman zijn been. Vervolgens werd door PSV gescoord. Tot woede van de ADO-fans keurde scheidsrechter Luinge het doelpunt goed, ondanks het gebroken been van Postma. Stefan zal voor lange tijd zijn uitgeschakeld.

De tweede nominatie is voor Sparta-verdediger Edwin van Bueren. Sparta begon zeer zwak aan de wedstrijd tegen FC Twente en kwam al na negentien minuten op een 1-0 achterstand. Dat gebeurde met een fraaie own goal Van Bueren, de vervanger van de geblesseerde Polak. Daarna kwam Sparta er helemaal niet meer aan te pas. Geen goede invalbeurt, Edwin.

De laatste genomineerde deze week is onze goede vriend Danijel Pranjic. De ervaren man van Heerenveen mocht in de tweede helft van de belangrijke wedstrijd tegen Utrecht bij de stand 0-0 vrij aanleggen vanaf elf meter, maar de Utrechtse doelman stopte de slecht genomen penalty. De 0-0 bleef tot ver in de extra tijd op het bord staan, totdat Utrechtenaar Gregor van Dijk ook een penalty mocht nemen. Gregor deed voor hoe het wél moet. Tweede nederlaag van Heerenveen in vier dagen. Jammer Danijel, was niet nodig geweest.

Vindt u dat één van deze spelers wel een opkikkertje kan gebruiken, klik dan hier om uw stem uit te brengen.