De Oscar Moenstrofee

De zevende speelronde in de Eredivisie bracht ons weer vele mooie, memorabele momenten. Na een weekend stilte vanwege allerlei vage interlands werd de strijd om onze felbegeerde trofee weer met veel vuur hervat.

De nominaties van deze week zijn voor Stijn Vreven (ADO), Manolo Saeijs (Roda JC) en Aruna Koné (PSV).

Stijn Vreven

Stijn VrevenStijn Vreven liet zich weer kennen zoals we hem kennen: onbesuisd, onbevreesd en dom. Bij een 1-0 voorsprong voor ADO mag Twente een corner nemen. Stijn staat op de doellijn bij de tweede paal. De corner wordt hoog ingebracht en Stijns collega-verdediger Saavedra kopt de bal ietwat ongelukkig in de richting van het eigen doel. Stijn weet niets beters te bedenken dan de bal opzichtig van de lijn te slaan. Dat betekent rood en een penalty tegen. Het wordt dus 1-1. En met tien man lukt het ADO niet om zich Twente van het lijf te houden. Uit een volgende corner scoort Twente nogmaals, 1-2. ADO blijft verliezen, terwijl het de punten zo hard nodig heeft.

Jan-Paul Saeijs

Jan-Paul SaeijsOok Manolo Saeijs verdient zijn nominatie aan een rode kaart. Hij krijgt hem in de wedstrijd tegen PSV. Roda staat heel lang met 1-0 voor, op bezoek bij PSV. Tot pakweg een kwartier voor tijd. Saeijs maakt in een tijdsbestek van drie minuten twee zware overtredingen, voor beide ziet hij een gele kaart. En uit beide vrije trappen scoort PSV. Ineens staat Roda met slechts tien man en met 2-1 achter. Dag wedstrijd.

Aruna Koné

Aruna KonéIk nomineer Aruna Koné vanwege diens ongekende serie gemiste kansen in dezelfde wedstrijd, PSV-Roda JC. De ene kans is nog mooier dan de andere, maar blonde dolly verprutst ze allemaal. Met links, met rechts, vrij voor de keeper of indraaiend van links, hoog, laag, het gaat allemaal mis. De moedeloosheid straalt van de man af. Terwijl hij zo'n mooi kapsel heeft! De handigste aanvaller van Nederland, de man met de snelste voeten van allemaal bakt er helemaal niets van. Hoe lang houdt Ronald Koeman hem nog de hand boven het hoofd?

Henk Timmers non-ingreep bij die vrije trap van Reuser (we hebben het hier over RKC-Feyenoord) zou normaliter ook goed zijn geweest voor een nominatie, ware het niet dat hij verder in die wedstrijd de meest onwaarschijnlijke ballen uit zijn doel hield. Ja, dan gaat je nominatie wel de mist in natuurlijk.

Vindt u dat één van de genomineerde spelers deze week de punten verdient, klik dan hier om uw stem uit te brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen