De Oscar Moenstrofee

En ook de tiende speelronde in de Eredivisie zit erop. Wederom memorabele momenten. De trotse genomineerden zijn NEC-doelman Gabor Babos, centrale verdediger Jan-Paul Saeijs van Roda en de linksachter van Utrecht Francis Dickoh.

Gabor Babos

Gabor BabosTrotse houder van een clubrecord: al 676 minuten achtereen hield Gabor zijn doel schoon. Zeven wedstrijden zonder tegengoal. Maar dan staat de uitwedstrijd tegen Twente op het programma. En al na vijftien minuten heeft hij drie maal moeten vissen. Drie hoge ballen, en drie keer kan hij er niet bij.

Jan-Paul Saeijs

Jan-Paul SaeijsRoda-verdediger Manolo Saeijs deed weer eens van zich spreken in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hij stond op Charisteas, dus het zou niet zo'n moeilijk middagje worden, was de verwachting. Dat liep een beetje anders. Schutterend als een kind stelde hij de Griekse spits in de gelegenheid om de eerste Feyenoord-goal te maken. Een twijfelachtige eer voor Jan-Paul. "Het gaat niet helemaal lekker de laatste weken" zei hij na de wedstrijd. Een understatement, vinden wij.

Francis Dickoh

Francis DickohEen verdediger naar mijn hart. Stel je voor, het is de 87e minuut en je staat met je cluppie Utrecht met 4-0 achter op bezoek bij AZ. Je speelt een kansloze wedstrijd. En dan word je ergens ter hoogte van de middenlijn op snelheid gepasseerd door Dembéle. Wat doe je? Juist, je haalt hem natuurlijk onderuit; gekheid is niet nodig. Met een gele kaart kwam Francis er nog goed vanaf. Goede actie!

Maak uw keuze en stem hier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen