The Killer

Jerry Lee Lewis - Last Man Standing

Last Man Standing album cover50 years ago, Sam Phillip's legendary Sun Records in Memphis Tennessee was the home of Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison, Carl Perkins and Jerry Lee Lewis, the founding Fathers of Rock and Roll - Today Jerry Lee Lewis is "The Last Man Standing".

Met bovenstaande tekst wordt de Killer's nieuwe album ingeluid. Wat een leuke cd. Het is een duettenalbum. Een concept wat al eerder zeer succesvol werkte voor artiesten als Frank Sinatra en Ray Charles.

De cd staat vol met bekende songs uit de jaren 50, 60 en 70. Allemaal voldoende afwijkend van het origineel en herkenbaar gemaakt door het nog altijd geweldige pianospel van Jerry Lee Lewis.

Het is me altijd opgevallen dat artiesten vaak Chuck Berry, John Lee Hooker, Elvis Presley, Bo Diddley en dat soort gasten riepen als inspiratie, maar Jerry Lee heeft ook zijn steentje bijgedragen aan de Rock and Roll. Dat wordt wel duidelijk als je kijkt naar de artiesten die op deze cd met hem meezingen of spelen, een kleine greep uit de 22 artiesten die meedoen: Jimmy Page, BB King, Bruce Springsteen, Mick Jagger, Keith Richards, Eric Clapton, Don Henley, Neil Young en Kid Rock.

Het is een leuke afwisselende cd geworden met Rock and Roll, Blues en jaren 40 stijl R&B liedjes. Een absolute aanrader!!!! Die oudjes zijn het nog niet verleerd om simpelweg mooie muziek te maken. Ook de verpakking mag er wezen, mooie digipack met mooi boekje met foto's en verhalen. Voor meer informatie en een voorproefje van de cd check: www.jerryleelewis.com

Rock On......

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen