Alkmaar

Gisterenmiddag moesten we er nog even uit om wat boodschappen te doen. Niet de grote berg wekelijkse boodschappen, die stonden al in de kast; het ging om een nog een paar kleine dingetjes. Supermarkt, schoenenwinkel, Kruidvat. Vlak bij ons heb je het winkelcentrum Schalkwijk. Maar dat kennen we nu wel ondertussen. We besloten om er een klein beetje een uitje van te maken en we reden naar Alkmaar. Vlakbij, maar we komen er eigenlijk nooit, omdat we er in principe niets te zoeken hebben.

Het is iets van twintig minuten rijden, van huis tot midden in de stad. Parkeren in De Vest, bij het theater en het Stedelijk Museum. Er was markt; El scoorde een paar mooie knipvellen voor haar "maak-zelf-uw-3D-kerstkaarten"-project. We wisten niet precies waar de Kruidvat-winkel was, maar ik wist wel zeker dat er een moest zijn. Dat geldt tegenwoordig voor bijna alle steden: alle winkelstraten in alle steden hebben dezelfde winkels, alleen de onderlinge positie variëert. HEMA, H&M, Free Record Shop, Blokker, Pearle, Etos (maak het rijtje zelf af). Kruidvat gevonden, spulletjes gekocht. Laatste boodschappen gehaald bij de Super de Boer naast de parkeergarage (handig) en tot slot een kopje cappuccino/thee gedronken in het zonnetje op het terras voor het museum.

Alkmaar heeft een leuke stadscentrum om te winkelwandelen. Smalle straatjes, leuke gevels, grachtjes, oude panden. Veel horeca.

Reacties

Anoniem zei…
Over dezelfde winkels gesproken: In Utrecht Centrum zit tegenwoordig de meeste winkels niet 1, maar 2 keer: HEMA, Free, AH, Kruidvat, AKO, Cluadia Strater. Tijdens een 'lunchrondje' kom je ze allemaal 2 x tegen.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen