de achtbaan

"Ik wil graag in het achterste karretje, want dat gaat het hardst!" Een interessante discussie naast de achtbaan. Waar zit je het beste? Niemand kiest uit vrije wil voor het voorste karretje, dat is duidelijk. Eigenlijk wil iedereen het liefst achteraan. En dat terwijl die karretjes allemaal aan elkaar vast zitten en elkaar niet kunnen inhalen. Ze gaan dus allemaal altijd met dezelfde snelheid over de achtbaan. Naar boven, naar beneden, door de looping, het maakt niet uit.

Waarom wil toch iedereen in het achterste karretje?

Reacties

Sharkroom101 zei…
IK kies uit vrije wil voor het 1e karretje!!!
Dan ben je tenminste 'Head of the Pack' en kun je perfect genieten
van al die aanstormende bochten.

Achterin is voor sissies!!!
Belladonna zei…
Wat zeur je nou, jij durft geneens in de achtbaan!
Felix zei…
Achterin voel je je het minst bespied en kun je je verlammende doodsangsten met een gerust hart de vrije loop laten.
Felix zei…
Ik had vandaag een moment van inzicht in dit heikele onderwerp. Het gaat niet om de snelheid, maar om de versnelling. De versnelling zal bij alle wagentjes natuurlijk ook hetzelfde zijn, maar op sommige punten werkt die versnelling meer of minder mee met de zwaartekracht.
De versnelling zal voor de achterste karretjes al beginnen vóór het hoogste punt, omdat de rest van het karretje dan al is begonnen met vallen. Op dat moment is er voor de achterzitters nog geen sprake van een vrije val, want hun versnelling gaat tegen de richting van de zwaartekracht in. Dan komen de wagentjes bij het dal aan. De versnelling zal overgaan in een vertraging als meer dan de helft van de wagentjes dit dal gepasseerd zijn. De achterzitters zijn dus op het traject waar een vrije val gevoeld zou moeten worden alweer aan het afremmen.
Volgens mij is achterin zitten dus voor sissies, omdat dat wagentje zowel aan de top als in het dal de minste vrije val ervaart.
Fury Noir zei…
"De gedachte aan een achtbaan maakt me al bij voorbaat misselijk en onpasselijk. En dat komt omdat de achtbaan bij uitstek een vorm van vermaak is die elke vorm van fatsoen tart. Schreeuwende jongens die vol bravoure een meisje van het andere geslacht meesleuren en hen menen te moeten imponeren met hun halsbrekende toeren en baanbrekende lef. Walgelijk, vind ik het, ronduit weerzinwekkend! Ziet dan niemand welke gevaren hier op de loer liggen. Er hoeft maar een... en het leed is niet te overzien.
Achtbanen zijn een reëel gevaar voor onze samenleving. Waaraan natuurlijk paal en perk dient te worden gesteld. Om nog maar niet te spreken van de negenbaan".

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management