"Heroes"

Italië - Frankrijk 1-1, Italië w.n.s. (5-3)

Campioni del mondo!

Italië is de wereldkampioen 2006. Finale was geen goede wedstrijd, wel erg spannend. Frankrijk gaf meer dan uitstekend partij. Maar uiteindelijk wonnen de besten: de Squadra Azzurra draagt voortaan vier sterren op de borst. Gerechtigheid zegeviert. Want die penalty voor Frankrijk in de zesde minuut, die was volkomen ten onrechte. En die waanzinnige kopstoot van Zidane, dat kan natuurlijk helemaal niet. Onbegrijpelijk dat zo'n groot speler zich kennelijk zo laat provoceren.

Italië rekent af met penalty-trauma

Vijf prachtige penalties. Ze zaten er niet een beetje in, nee, allemaal strak en hard! Een strafschoppenserie is géén loterij.

Cannavaro

De beste man van het veld, de beste van het toernooi: Fabio Cannavaro! Uitblinker in elke wedstrijd. Sterk, slim. snel, altijd op de goede plaats. IJzeren longen. De baas in de verdediging, rots in de branding, de leider op het veld. En zonder grove overtredingen te maken.

Feest in Rome

Honderdduizenden tifosi vieren feest in het Circus Maximus en in de straten van Rome.

Reacties

Babs zei…
Gefeliciteerd, maar de Italianen hebben het niet verdiend. En van Zidane's kopstoot kennen we de achtergrond nog niet, dat moet eerst nog uitgezocht worden.
Frans zei…
De Italianen hebben het VOLKOMEN verdiend: geweldige ploeg, niks catenaccio, maar gewoon gaá'n voor de overwinning.
Alleen tegen Australië zijn ze in de problemen geraakt, en hadden ze mazzel dat de scheids die fopduik beloonde met een penalty. Verder in alle andere partijen tot en met de halve finale superieur gespeeld (Ghana, VS, Tsjechië, Oekraïne, Duitsland). Frankrijk was wel een sterke tegenstander en het was niet Italië's beste pot, maar kijk eens hoe Frankrijk door de eerste ronde heenhobbelde: 0-0 tegen Zwitserland, 1-1 tegen Z-Korea, en uiteindelijk gered door een 2-0 tegen het zeer zwakke Togo.

En wat Zidane betreft, wat zou Materazzi nou gezegd kunnen hebben wat die kopstoot zou kunnen rechtvaardigen? Ik kan me er niets bij voorstellen...
Freek zei…
Als je wint, ben je altijd de terechte kampioen.

(oud FritZiaanse wijsheid)

En een kopstoot is niet te rechtvaardigen.

Grof taalgebruik ook niet en tepelknijpen ook niet. FritZ vind het dus wel jammer dat de vierde official daar obv de tv beelden niets van gezegd heeft tegen de scheidsrechter.
Frans zei…
"Zidane deelde die kopstoor uit aan Materazzi, omdat de Italiaanse verdediger zijn zus tot tweemaal toe voor hoer uitmaakte". Aldus de verklaring van Braziliaanse dove jongeren die het gehele WK al liplezend de woorden van spelers en coaches ontcijferen.

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid