vakantie 2006 - dag 3

zondag 16 juli

In het kleine winkeltje op de camping haal ik brood, wijn en jam. Ontbijt buiten op de veranda voor de caravan. Het wordt al vroeg warm. Douchen, afkoelen in het zwembad. Dusty Springield zingt "In Memphis". Dit zijn de betere zondagmorgens. Koffie (van thuis meegenomen). El en Astrid gaan naar de Intermarché voor boodschappen en komen uren later terug, het was er belachelijk druk geweest.

We maken een wandeling naar de rivier achter de camping. De camping is smal, hooguit vijftig meter breed, en lang. De voorkant van de camping is langs de weg naar de Gorges, de achterkant is de steile oever van de Ardèche. Er staat aardig wat water, na al die regen van de laatste dagen. Er wordt volop gekanood.

's Middags een tochtje met de auto. Eerst naar de Pont d'Arc, dan door naar de Gorges d'Ardèche. Op een hooggelegen uitzichtpunt parkeren we de auto, trotseren we de hitte en genieten we van het enorme weidse uitzicht over de meanderende rivier diep beneden ons.

Dan rijden we nog eens stukje verder in de richting van de restanten van iets van een soort aquaduct dat we op de heenreis hadden gezien. We vinden ze wel terug, maar het is niet veel. We rijden er langs. We komen in het dorpje Vogüé, vanwaaruit tochtjes worden georganiseerd naar dat aquaduct. Maar niet op deze zondagmiddag om 17:00 uur; het dorp lijkt uitgestorven. Er is zelfs geen terras of zo open waar we wat kunnen drinken. We besluiten om naar de camping terug te keren.

Biertje, nog een biertje, nog een biertje. We halen pizza en patat. Flesje rosé open.

Juventus, Lazio en Fiorentina terug naar de Serie B en moeten met een heleboel minpunten aan de nieuwe competitie beginnen. Milan mag in de Serie A blijven, maar begint ook met ik weet niet hoeveel minpunten aan het nieuwe seizoen. Geen Champions League voor de clubs. Italië lijkt schoon-schip te maken. Het lijkt volgend jaar te gaan tussen Roma en Inter. Kansen voor Roma op een nieuwe titel?


vervolg

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen