It's Only Rock 'n Roll

De Rolling Stones spelen maandag 31 juli in Amsterdam. The A Bigger Bang-tour. Veel publiciteit. Wat me opvalt is dat het in de publiciteit vooral over de leeftijd van de mannen gaat. Er zijn zelfs websites waar ze als rockmummies worden afgeschilderd. Ik vind dat niet helemaal terecht. Dit zijn artiesten en ik vind dat je artiesten moet beoordelen op wat ze doen en niet op wat ze zijn.

En de Stones doen het nog altijd prima. Een kwestie van Operational Excellence: je weet als bezoeker precies wat je kunt verwachten. Een energieke presentatie, overbekende liedjes. De mannen bieden constante kwaliteit. En dat al meer dan veertig jaar.

Fury Noir heeft veel respect voor deze mannen.

update dinsdag 1 augustus:

setlist

Jumping Jack Flash / It's Only Rock'n Roll / Oh No Not You Again / Bitch / Sway / As Tears Go By / Streets Of Love / Tumbling Dice / Night Time Is The Right Time - introductions - Slipping Away (Keith) / Before They Make Me Run (Keith) / Miss You (to B-stage) / Rough Justice / Get Off My Cloud / Honky Tonk Women (to main stage) / Sympathy For The Devil / Start Me Up / Brown Sugar - encores: You Can't Always Get What You Want / Satisfaction

Reacties

Birdy Num Num zei…
Ik vond dat ze er op die foto zo gemummificeerd uit zien. Men zou ook kunnen zeggen goed geconserveerd, maar in dit geval hebben drank en drugs waarschijnlijk voor dit aparte uiterlijk gezorgd. Over hun muziek valt niet te twisten natuurlijk, dat is na al die jaren even goed als altijd.
Jaap zei…
EENS!!!! helaas zeuren de "muziekkenners" al jaren alleen maar over de leeftijd en vergeten ze de muziek. De laatste cd A Bigger bang is geweldig maar daar hoor/lees je weinig van.

Zoals ze vaak zelf ook wel eens als antwoordt geven; Mensen zeuren nooit dat de oude blues gasten moeten ophouden. BB King is 80 en treed nog steeds op. De stones treden ook nog steeds op en staan met meer energie, spektakel en gevarieerde setlist met hits, album tracks en nieuwe song, op het podium. Dat kan ik van heel veel andere artiesten helaas niet zeggen.....

De Stones zijn zonder twijfel de meest legendarische rock band allertijden en doen nog serieus mee en teren niet alleen op oude roem.

115 miljoen dollar in een half jaar ophalen met concerten is natuurlijk ook ongevenaard.

De Stones ROCK
Jaap zei…
De Rolling Stones hebben zaterdag een nieuw Zwitsers record gevestigd: tijdens hun concert in Zürich kwamen, schrik niet, zestigduizend mensen kijken… Daar worden wij misschien niet stil van, maar Zwitsers wel: nog nooit namelijk kwamen er aldaar zoveel mensen af op een popconcert van slechts één band. De ironie wil dat het Stones-concert nog niet eens helemaal uitverkocht was.

Bron: www.revolvermagazine.nl

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen