vakantie 2006 - dag 6

woensdag 19 juli

Een dagtochtje met z'n negenen plus hond. Op de aanwijzingen van Aad's tom-tom zoeken we de Pont du Gard. Dat lukt niet echt. Wanneer we volgens het onvolprezen systeem onze bestemming hebben bereikt staan we in de middle of nowhere. Anita vraagt de weg bij een tankstation: we moeten iets van twintig kilometer verderop zijn. Op de traditionele wijze (de wegwijsborden volgend) rijden we er direct naar toe. Die Pont du Gard is wel interessant; een in de Romeinse tijd aangelegde brug annex aquaduct over de vallei van de rivier de Gardon. Staat er nog mooi bij. Vroeger kon je er op, maar sinds 2000 mag dat niet meer. We drinken limonade op een terrasje langs het water met uitzicht op de brug.

Aad's tom-tom leidt ons daarna naar het centrum van Nîmes. We parkeren onder een groot plein vlak bij de Arena. Burger bij een Q-restaurant, waar het hele bedieningssysteem bezwijkt onder de komst van een grote groep Belgische scouts. We lopen naar de Arena, die we jammergenoeg niet kunnen bezoeken omdat binnen de voorbereidingen worden getroffen voor een concert die avond van dEUS en Placebo. Arena ziet er van buiten wel leuk uit. Franz realiseert zich dat hij in het afgelopen jaar de drie grootste nog overgebleven stadions uit de Romeinse tijd heeft bezocht: in augustus 2005 het Colosseum in Rome, in maart 2006 het amfitheater van El Djem in Tunesië en nu dus de Arena van Nîmes. Toch wel bijzonder.

Aad's tom-tom leidt ons ook op de terugweg weer over de kleinst denkbare wegen, over smalle bruggen en langs diepe afgronden door het Franse land. Onderweg nog even gestopt bij een supermarkt (heerlijk koel!). Doodmoe terug op de camping. Vroeg naar bed.

vervolg

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Gezellig een stukje varen - Albert Edelfelt, twee schilderijen