De favorieten

Het WK all-round 2007, Thialf - 9-11 februari

Vanavond begint het WK-allround. Van de vele wedstrijden in een niet-Olympisch schaatsseizoen de mooiste. Per afstand is er een podium en zijn er medailles, maar daar gaat het natuurlijk niet om: alleen het eindklassement telt. Meestal spannend tot en met de laatste afstand.

mannen

Shani DavisBij de mannen gaat het tussen Shani Davis (foto), Enrico Fabris en Sven Kramer. Alledrie vol zelfvertrouwen. We weten min of meer hoe goed ze zijn op hun sterkste afstanden. Davis haalde het podium bij het WK-sprint. Fabris gaat aan de leiding bij de wereldbeker 1.500 m en Kramer lijkt niet te verslaan op de 5 en 10 km. Het mooie van zo'n klassementstoernooi is dat het vooral gaat om de prestaties op de andere afstanden. Hoeveel verliest Sven op de 500 m? Hoe houdt Davis zich op de 5.000? We zullen pas zondagmiddag weten wie dit jaar wereldkampioen wordt.

Mijn prognose:

  1. Shani Davis
  2. Sven Kramer
  3. Enrico Fabris

Anni Friesingervrouwen

Bij de vrouwen een soortgelijk verhaal. Hier zelfs vier favorieten. Prognose voor het eindklassement:

  • 1. Ireen Wüst
  • 2. Martina Sábliková
  • 3. Anni Friesinger (foto)
  • 4. Cindy Klassen

Vaak was zo'n vrouwentoernooi niet echt veel aan, een beetje een bijzaak, een aardige omlijsting van het mannentoernooi, meer niet. Maar qua sport is het dit keer anders. De favorieten zijn alle vier toppers. Vrouwenschaatsen is volwassen geworden.

En het ziet er nog goed uit ook!

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve