De Oscar Moenstrofee

Het heeft een paar weken geduurd, maar eindelijk, daar zijn we weer: de Oscar Moenstrofee is terug. Sommige lezers maakten zich al wat nerveus, maar ik kan iedereen geruststellen. U kunt weer stemmen voor de weekprijzen. Vandaag weer enkele memorabele prestaties in deze 25e speelronde van de Eredivisie. Wij nomineren deze week Johnny Heitinga (Ajax), Olaf Lindenbergh (Ajax) en Gibril Sankoh (Groningen).

Johnny Heitinga

Johnny HeitingaAjax heeft plotseling PSV in het vizier. Niet door sterk eigen optreden, maar omdat PSV ineens allemaal punten laat liggen. En dan mag je op een voorjaarsachtige zondagmiddag thuis tegen Excelsior. Eitje. De fanatieke Ajax-aanhang gaat er eens goed voor zitten. En wat zo'n mooie dag had kunnen worden loopt uit op een Amsterdams drama, zeg maar een Griekse tragedie. Een van de hoofdrolspelers in het treurspel is Johnny Heitinga. Het woord gestuntel is een te zwakke term voor de wijze waarop hij tegenstander Slory in de gelegenheid stelt om de 1-1 te scoren. Het gaat de laatste weken niet helemaal naar wens met Johnny. Jammer voor hem, jammer voor Ajax, jammer voor de competitie. Zo wordt PSV wel héél eenvoudig kampioen.

Olaf Lindenbergh

Olaf LindenberghOok Ajax-collega Olaf zit deze weken in de hoek waar de klappen vallen. Door zijn trainer persoonlijk verantwoordelijk gesteld voor de kansloze 3-0 nederlaag tegen Werder Bremen, na een snelle rode kaart. En vanmiddag weer haalde hij moeiteloos zijn traditionele niveau. Alsof hij weer terug was bij De Graafschap. Niks lukt, alles gaat mis. Ruziënd met Heitinga na weer eens een kolderiek misverstand. Zo wordt het niks met de carrière van Olaf. AZ heeft het goed gezien om hem naar de Amsterdamse concurrent te laten gaan.

Gibril Sankoh

Gibril SankohGibril is een aardige jongen. Geeft graag een cadeautje. Vanmiddag krijgt hij met zijn ploeg Groningen bezoek van AZ. Het kan spoken in de Euroborg, maar vanmiddag dus niet. Gibril helpt AZ in het zadel. Met een prachtige geplaatste kopbal zet hij in één vloeiende beweging zijn hele verdediging inclusief keeper Roorda op het verkeerde been. Koevermans kán niet meer missen. Dit zijn de echte Oscar Moensacties, waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen.


De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management