De mini-cruise

vrijdag 23 februari: IJmuiden-Newcastle

Om een uur of vier checken we in aan boord van de Queen of Scandinavia. Het buitengewoon grote en zeer luxueuze schip. Ziet er allemaal pico bello uit. We bergen onze tas op in de hut, en zoeken een gemakkelijke fauteuil in de Columbus Club. Biertje, glaasje wijn, boek, heerlijk. Het wordt al donker wanneer het schip uitvaart. Wanneer we buitengaats zijn is het al helemaal donker. De surrealistisch verlichte skyline van Corus verdwijnt langzaam uit beeld.

We gaan een uurtje liggen op onze bedden. Daarna eten: een uitstekend verzorgd dinerbuffet. Ik laat me met name de vis goed smaken. Drankje erbij. Na het eten nog een sigaretje in de Columbus Club, en dan naar onze "kooi".

zaterdag 24 februari: Newcastle

Uitgebreid ontbijtbuffet. Met veel eieren en bacon. Tegen negen uur zijn we aan de overkant. We varen de monding van de Tyne op. En meren af naast zo'n ander cruiseschip van de DFDS. Ontschepen gaat snel en de bus staat al klaar. Binnen een half uur staan we bij het treinstation in het centrum van Newcastle. Het is nog vroeg op de dag en Newcastle komt langzaam tot leven. Een voor een gaan de winkels open. We lopen wat rond door het stadscentrum en belanden in een enorm winkelcentrum, Eldon Square. Large cappuccino's bij BB's. Op zoek naar een kleinigheidje voor deez' en gene. Tussen de middag een lekkere sandwich.

Daarna een fikse wandeling, van het centrum naar de quays van de rivier. De pint Guinness tot besluit in The Dog & Parrot smaakt prima. Bus terug naar de terminal, boarden en we zijn er weer klaar voor. We bemachtigen wederom twee comfortabele fauteuils in de Columbus Club, met een magnifiek uitzicht over de rivier. Dinerbuffet smaakt weer uitstekend. Doodmoe gaan we lekker vroeg naar bed.

zondag 25 februari: Newcastle - IJmuiden

Na een uitgebreid ontbijt laten we ons aan dek uitwaaien. In de verte land in zicht. Rond half tien meren we af. Twintig minuten later zijn we van boord. Prima uitstapje gehad. Voor herhaling vatbaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve